Sebastian Ghiţă susţine, într-o nouă înregistrare difuzată de postul România TV, că a mers în mai multe vacanţe în străninătate cu Florian Coldea, publicând o fotografie în care ar apărea soţiile celor doi. Fostul deputat susţine că preşedintele Iohannis este „prizonierul” lui Coldea şi Kovesi.

Sebastian Ghiţă a declarat, într-o nouă înregistrarea difuzată de România TV miercuri seara, că a mers în mai multe vacanţe cu prim-adjunctul SRI, la un moment dat întâlnindu-se cu Dan Andronic în aeroportul din Istanbul.

În cea mai recentă înregistrare prezentată aseară la postul său de televiziune, Ghiţă prezintă o factură de cazare în Toscana, care apare numele său, al cumnatului dar şi al lui Florin Coldea.

Jurnalistul Dan Andronic, invocat de Sebastian Ghiţă în ultima înregistrare în care susţine că a mers în mai multe vacanţe în străinătate cu Florian Coldea, a confirmat că s-a întâlnit cu prim-adjunctul SRI în aeroportul din Istanbul, susţinând că nu îşi aminteşte de Sebastian Ghiţă.

„Mi-am amintit de întâlnirea cu generalul Coldea din Istanbul. Nu mai ţineam minte perioada, ştiu că era după alegerile din 2008. Era o cursa Tarom. Confirm că am discutat pe aeroportul in Istanbul cu generalul Coldea. Nu îmi mai amintesc de Sebastian Ghiţă, nu îl cunoşteam în acea perioadă. În rest, povestea cu schimbatul biletelor de avion nu o ştiu”, a declarat Dan Andronic la România TV.

Sebastian Ghiţă, cu familia Coldea, în Seychelles, Toscana şi la Disneyland

În înregistratea difuzată miercuri, Sebastian Ghiţă susţine că a mers în mai multe vacanţe în străinatate cu Florian Coldea şi familia acestuia, publicând o fotografie care ar fi fost realizată la Disneyland, în care apar mai multe persoane printre care şi două femei, despre care deputatul susţine că sunt soţia lui şi soţia lui Florian Coldea. Soţia lui Florian Coldea, Dorina Coldea, lucrează în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI).

„La începutul anului 2010, la începutul lunii februarie, am fost împreună cu familiile în Seychelles, doar noi. Eram înainte de congresul PSD şi am hotărât să mergem într-o vacanţă pe o insulă exotică. Am stat împreună, şi se poate verifica uşor, la Hilton Seychelles Nord Resort. Dintr-o întâmplare, am găsit acasă plicul cu facturile de la acel hotel. Am stat zece zile şi îmi aduc aminte că-l rugam să-l ajute pe Victor Ponta să câştige preşedinţia PSD iar Florian Coldea îmi zicea că Traian Băsescu nu îl vrea pe Ponta. Diaconescu, Geoană, oricine dar numai să nu ajungă Ponta la PSD. Dan Andronic de la Evenimentul Zilei poate să vă confime că ne-am intersectat la întoarcere pe aeroportul din Istanbul. Atunci a stat de vorbă la îmbarcarea în avion şi cu mine şi cu Florian Coldea. Coldea s-a speriat atunci de Andronic şi, deşi avea bilet la business, s-a mutat la economic. Îi era frică să nu afle Băsescu cu cine a fost în exercusie. Nu a fost singura vacanţă petrecută cu Florian Coldea. În octombrie 2012 am fost împreună cu Vasile Dâncu şi cumnatul meu Cristi Anastasescu în Toscana, în Italia, unde am stat la o vilă numită Locanda Dell’Amorosa. Iată şi un document de la acea vilă cu numele noastre tipărite pe document. (…) Vă mai dau doar un exemplu de astfel de vacanţă şi o poză cu familiile la Disneyland, la Paris, în poză apare doamna general Dorina Coldea, soţia domnului Coldea”, a declarat Sebastian Ghiţă în înregistrarea difuzată miercuri.

Sebastian Ghiţă susţine că preşedintele Klaus Iohannis este prizonierul Laurei Codruţa Kovesi şi al lui Florian Coldea, temându-se de dosarele care ar putea fi deschise pe numele lui Carmen Iohannis.

„I-am spus, totuşi, la un moment dat, acum vreo trei ani, dacă nu mă înşel, domnului Coldea, că au trecut mulţi ani de când conduce România şi că nu mai văd lucrurile la fel de bine cum le vedeam la început. (…) I-am spus atunci că oamenii, românii, încet, încet o să-i considere şi o să-i numească vinovaţi pentru dezastrul din ultimii zece ani pe Coldea şi pe Kovesi. Rezultatul celor zece ani de frică şi teroare a fost aducerea lui Iohannis la putere, împreună cu tehnocraţii lui Cioloş veniţi de la Buxelles. Iohannis este prizonierul lui Coldea şi lui Kovesi, am prezentat aceste lucruri în Parlamentul României. Îi e frică de ce dosare îi pot face doamnei Carmen Iohannis acum şi îi mai e frică preşedintelui Iohannis de ce i se va întâmpla după această perioadă de preşedinţie. Ameninţarea cu dosare penale planează chiar şi asupra Preşedinţiei României. De zece ani, Florian Coldea şi Codruţa Kovesi conduc, fie Parchetul General şi DNA-ul, în cazul doamnei Kovesi, fie SRI-ul, în cazul domnului Coldea. Se sprijină reciproc şi anihilează orice ameninţare la adresa lor. Astăzi, zilele acestea sfidează votul românilor. Acest lucru este imposibil de acceptat într-o democraţie. Să se implice în jocul politic, să ameninţe preşedintele unui partid, să blocheze numirea preşedintelui unui partid care a câştigat alegerile în funcţia de prim-ministru, să exercite un terorism mediadic prin intermediul acoperiţilor, să tolereze influenţa ONG-urilor lui Soros în România şi în politica românească, chestiunile acestea nu sunt de acceptat. Românii au votat, şi vreau să le spun ceva, foştii mei prieteni buni Coldea şi Kovesi, au votat împotriva voastră românii”, a mai spus fostul deputat.

Sebastian Ghiţă a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI.

Potrivit surselor citate, poliţiştii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h şi că un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina în care se afla Sebastian Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă a fost emis un mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat măsura controlului judiciar.

 

 

69 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =