Înalți oficiali ruși, apropiați ai lui Vladimir Putin, au fost interceptați de serviciile de spionaj americane în timp ce sărbătoreau înfrângerea lui Hillary Clinton de către Donald Trump ca pe o victorie geopolitică a Moscovei, relatează, în exclusivitate, Washington Post. Acești oficiali au sugerat că erau la curent cu atacurile informatice şi au sărbătorit victoria lui Trump în alegeri ca o încununare a acestei campanii.

Existența acestor interceptări a fost dezvăluită în contextul în care serviciile de informații americane au întocmit un raport care arată că Rusia a intervenit în alegerile din Statele Unite, cu obiectivul de a înclina balanța în favoarea candidatului republican Donald Trump. Moscova a dat documentele furate din calculatoarele Partidului Democrat şi ale managerului de campanie al lui Hillary Clinton platformei WikiLeaks, care le-a publicat.

FOTO: midnightsunak.com

Agențiile de informații americane au identificat persoanele responsabile cu livrarea e-mailurilor Partidului Democrat furate către WikiLeaks. Aceste informații și altele se află în centrul unui raportului care aduce dovezi că Rusia a intervenit în campania prezidențială din 2016 și că au mai avut loc atacuri cibernetice ale Moscovei împotriva sistemului electoral din SUA în ultimii nouă ani, potrivit digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.