Caută
Close this search box.

Atac cu caracter terorist în apropierea Muzeului Luvru

Un bărbat cu identitate necunoscută a atacat vineri dimineață, cu o armă albă, o patrulă militară, strigând „Allah Akbar”, în apropierea Muzeului Luvru din Paris, înainte de a fi grav rănit de un soldat care a ripostat.

Declaraţia îi aparţine premierului francez Bernard Cazeneuve, care a vorbit despre o agresiune cu un „vizibil caracter terorist”, relatează AFP.

Militarul agresat a fost rănit ușor, iar atacatorul a fost rănit în abdomen, a precizat șeful poliției din Paris, Michel Cadot, citat de Agerpres.

„După verificarea conținutului celor două rucsacuri pe care agresorul le purta pe spate, am constatat că nu existau explozivi”, a indicat acesta.

„Cred că este vorba despre atacul unei persoane cu voința evidentă de a agresa, care era în mod direct amenințătoare și care profera cuvinte ce dau de înțeles că dorea să facă acest lucru într-un cadru terorist”, a afirmat șeful poliției.

Publicul care se afla în muzeu în momentul atacului, circa 250 de vizitatori, a fost ținut la distanță, într-o zonă securizată a Luvrului, a indicat șeful poliției.

FOTO: Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri