Caută
Close this search box.

Corul Armatei Roșii, primul concert după accidentul de avion din ziua de Crăciun. VIDEO

Faimosul Cor al Armatei Roșii, decimat într-un accident de avion în luna decembrie, a susținut joi primul său concert, la Moscova, după ce și-a refăcut rândurile printr-un concurs la nivel național, informează AFP.

Într-un teatru din Moscova deținut de armata rusă, corul a intonat cele mai cunoscute cântece patriotice și populare în fața rudelor victimelor, a ofițerilor superiori ai armatei ruse și a 100 de militari în termen.

„Din copilărie am visat să fac parte din acest cor”, a declarat un Alexei Martirossian, un tânăr corist care a crescut într-o familie de militari, potrivit Agerpres.

Alături de alte peste 2.000 de persoane, Alexei a participat la un concurs organizat la nivel național de către Corul Armatei Roșii, fondat în 1928 și alcătuit din două formațiuni: Ansamblul Alexandrov și Ansamblul academic al Gardei Naționale Ruse.

Pe 25 decembrie, chiar de Crăciun, corul Armatei Roșii a pierdut 64 de membri, printre care și pe directorul său, Valery Khalilov, într-un accident al unui avion militar care s-a prăbușit în Marea Neagră.

FOTO: AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri