Caută
Close this search box.

Klemm: ”Lupta împotriva corupției să nu fie slăbită”

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a făcut, vineri, un apel ca ”România să continue la fel de puternic lupta împotriva corupţiei”, explicând că ”acestea sunt intenţiile pe care Statele Unite le susţin cu putere”.

Întrebat dacă are un mesaj pentru Guvern, ambasadorul a spus că SUA îşi doresc ca lupta împotriva corupţiei să nu fie slăbită, scrie News.ro.

“Există o speranţă în SUA, şi nu ne referim doar la România, dar include şi România, ca partenerii, aliaţii, prietenii noştri să consolideze şi să întărească statul de drept şi lupta împotriva corupţiei şi nu să nu ia măsuri pentru a slăbi această luptă”, a afirmat Hans Klemm.

De asemenea, el a fost întrebat de jurnalişti ce a discutat cu Liviu Dragnea, răspunzând că a fost o întâlnire privată. Ambasadorul a precizat că discuţia era stabilită de mai mult timp, dorind să-l felicite pentru faptul că a devenit preşedintele Camerei Deputaţilor.

Chestionat şi asupra discuţiei pe care a avut-o cu premierul Grindeanu, Hans Klemm a menţionat era programată după ce acesta a devenit prim-ministru, dar apoi a urmat vizita acestuia în SUA şi nu a mai putut fi programată în perioada respectivă. Hans Klemm a precizat că a dorit cu acest prilej să se prezinte premierului. De asemenea, ambasadorul a menţionat că doreşte să lucreze împreună cu Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu la întărirea parteneriatului strategic dintre cele două ţări.

Ambasadorul SUA a fost ceremonia de deschidere a exerciţiului multionaţional ”Sea Shield 17”, care a avut loc, vineri, în terminalul de pasageri din Portul Constanţa. La acesta participă 2.800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, România, Spania, SUA, Turcia şi Ucraina vor pune în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva ameninţărilor aeriene, submarine şi de suprafaţă, într-un raion estic din Bazinul Mării Negre, de aproximativ 80.000 de kilometri pătraţi, de cinci ori suprafaţa Dobrogei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri