Caută
Close this search box.

Reconstrucția provinciei Al-Anbar și a orașului Mosul, estimată la 50 de miliarde dolari

 

Premierul irakian Haider Al-Abadi consideră că reconstrucția provinciei Al-Anbar, precum și a orașului Mosul, în provincia Ninive, va costa circa 50 de miliarde de dolari, a declarat miercuri senatorul Lindsey Graham, după o discuție avută marți cu șeful guvernului de la Bagdad, relatează Reuters.

‘Am înțeles ieri de la premierul irakian că reconstrucția provinciei Anbar și acum a orașului Mosul va costa circa 50 de miliarde de dolari’, a afirmat Lindsey Graham, într-o audiere în Senatul american, adresându-se ministrului Apărării, Jim Mattis, și generalului Joseph Dunford, șeful Statului Major General al SUA.

Forțele irakiene, sprijinite de coaliția internațională antijihadistă sub comandament american, au lansat o vastă ofensivă la 17 octombrie 2016 pentru preluarea controlului asupra Mosulului, al doilea oraș irakian ca mărime și ultimul mare bastion al Statului Islamic din Irak. După ce a cucerit cartierele de est la sfârșitul lunii ianuarie, armata irakiană a lansat o ofensivă la 19 februarie pentru eliberarea părții de vest a orașului Mosul de jihadiști.

Peste 180.000 de persoane au fugit din partea de vest a Mosulului, pe fondul operațiunii forțelor irakiene care încearcă să cucerească acest important oraș din nordul țării de la Statul Islamic, a anunțat luni guvernul irakian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri