Caută
Close this search box.

Românii ameninţă cu proteste ample: Dacă vor forţa demisia lui Kovesi şi a lui Lazăr, vom fi mai mult de 600.000 în stradă

Se anunţă noi proteste de amploare, cele mai importante după momentul OUG13: „Dacă vor forţa demisia lui Kovesi şi a lui Lazăr, vom fi mai mult de 600.000 în stradă”

Se anunţă proteste de amploare în Bucureşti şi în ţară. De această dată, oamenii anunţă că ies în stradă în semn de susţinere pentru şefa DNA, Laura Codruta Kovesi, şi pentru procurorul general, Augustin Lazăr.

Miercuri, ministrul Justiţiei va anunţa rezultatul evaluării în ceea ce îi priveşte pe Kovesi şi Lazăr. Dacă PSD-ALDE va încerca să forţeze demisia celor doi, protestatarii anunţa că vor ieşi în număr mare în stradă.

„MIERCURI, 29 Martie SUNTEM TOATĂ ZIUA CU OCHII PE EI!

După 56 de zile în stradă, miercuri urmează runda doi. Până acum am rezistat, acum e timpul să luptăm din nou!

Vă încurajăm să daţi share masiv la event, deoarece s-ar putea să fie cel mai important protest de la momentul OUG 13!

Ministrul Justiţiei va comunica rezultatele evaluării sale cu privire la activitatea şefei DNA, Codruta Kovesi şi a Procurorului General, domnul Augustin Lazăr. Dacă vor încerca să forţeze demisia acestora, de data asta vom fi mai mult de 600 000 ca să le fie clar, odată pentru totdeauna, că statul de drept şi respectarea legii nu sunt valori negociabile.

Societatea civilă nu va tolera niciodată un atac la independenţa Justiţiei. Nu suntem Rusia şi nu vom lăsa o mână de hoţi să îşi facă de cap cu România! Au fost votaţi să guverneze, nu să fure!

Luni, şefa DNA a fost la Ministerul Justiţiei, chemată la explicaţii de către ministrul Tudorel Toader. Da, acel ministru care a susţinut la Parlamentul European zilele trecute că nu conţinutul OUG13 a fost motivul pentru care 600 000 de oameni au ieşit în stradă, ci ora la care a fost dată ordonanţa”, se arată în descrierea evenimentului.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, potrivt aktual24.ro, că a prelungit până miercuri termenul până la care va prezenta evaluarea în privinţa procurorului general şi a şefei DNA.

„Miercuri voi organiza o conferinţă de presă şi vă voi da toate amănuntele”, a declarat Toader, în contextul în care termenul de două săptămâni – în care a anunţase că va publica evaluările pentru procurorul şef al DNA, Laura Codruta Kovesi şi procurorul general, Augustin Lazăr – a expirat luni.

Toader a anunţat, pe 12 martie, că va discuta cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale, şi a dat de înţeles că nu exclude nici varianta demisiei celor doi procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri