Caută
Close this search box.

Angajaţii Centrului de Transfuzie, acuzaţi de trafic cu sânge, arestaţi preventiv

 

Cei doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova, acuzaţi că făceau trafic cu sânge în schimbul unor sume de bani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, au decis, joi seara, magistraţii Tribunalului Dolj, potrivit Mediafax.

Cristian Cosmin Magaon, în vârstă de 24 ani, asistent la Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova şi Mihaela Oprişan, de 33 ani, care era registrator, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, după ce magistraţii Tribunalului Dolj au admis propunerea procurorilor.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Cei doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova sunt acuzaţi de luare de mită, după ce ar fi primit bani de la pacienţi sau aparţinători pentru a livra sânge necesar intervenţiilor chirurgicale.

De altfel, asistentul a fost prins în flagrant în timp ce primea primea 200 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient pentru efectuării unei intervenţii chirurgicale.

Conform Direcţiei General Anticorupţie, asistentul, în colaborare cu registratorul centrului, a primit de mai multe ori, în martie, pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, de la investigatori sub acoperire, diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor unităţi de sânge.

Anchetatorii au făcut miercuri şi o percheziţie la centrul medical de unde au ridicat mai multe înscrisuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri