Caută
Close this search box.

Sculptorul taurului de pe Wall Street supărat… pe o fetiță

 

Arturo Di Modica, sculptorul celebrului taur de pe Wall Street, a criticat aspru statuia din bronz a fetiței care îi sfidează lucrarea. Statuia a apărut în ajunul sărbătoririi Zilei Internaționale a Femeii de anul acesta și atrage multe priviri, relatează EFE.

„Ceea ce au făcut a fost rău”, a declarat Di Modica ziarului Daily News, descriind prezența statuii fetiței drept o simplă campanie publicitară.

Statuia intitulată „Fearless Girl” a fost instalată la inițiativa State Street Global Advisors, o mare firmă de investiții americană cu scopul de a atrage atenția asupra decalajului de gen în lumea afacerilor. La picioarele fetiței, operă a sculptoriței americane de origine uruguayană Kristen Visbal, este instalată o placă pe care scrie: „Cunoaște puterea leadershipului femeilor. EA marchează diferența”.

Totuși De Modica a precizat că spre deosebire de fetiță, statuia sa ‘Charging Bull’, care a costat 350.000 de dolari din propriul buzunar, nu este făcută pentru un singur gen ci pentru întreaga lume. „Am făcut-o pentru poporul american. Nu este o creație pentru bărbați, femei sau homosexuali”, a insistat el.

Inițial „Fearless Girl” urma să rămână în fața taurului o săptămână, dar perioada a fost extinsă până la 2 aprilie, potrivit anunțului făcut de primarul New York-ului, Bill de Blasio, informează Agerpres.

În prezent peste 50.000 de persoane au semnat o petiție pe internet pentru ca noua sculptură să facă parte permanent din peisajul newyorkez.

„Se profită de situație nu este bine să fie insultați americanii și nici lucrarea mea”, a precizat De Modica.

Taurul de pe Wall Street a apărut în fața bursei newyorkeze, în decembrie 1989, fără să aibă permis oficial de amplasare, însă autoritățile i-au acordat ulterior aviz de instalare permanentă. „L-am pus acolo de dragul artei. Taurul meu este simbol de prosperitate și forță”, a declarat tranșat artistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri