Caută
Close this search box.

Secția ATI a Spitalului de Arși, din nou funcționabilă

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri a fost redeschisă luni, după mai bine de jumătate de an din momentul în care activitatea a fost suspendată pentru lucrările de reabilitare.

„Totul este nou. Saloanele sunt individualizate, un singur pacient pe salon. Drept urmare, secția are doar cinci paturi. Sunt toate condițiile oferite pentru pacient în salon. Secția are centrală de tratare a aerului, uși glisante acționate cu dispenser cu dezinfectant. Deci, când intri în salon, mâna este dezinfectată. Secția deține mobilier nou, paturi noi”, informează Agerpres citând surse medicale.

De asemenea, secția dispune de sisteme de purificare și filtrare a apei de tip chirurgical.

„Secția are sisteme de purificare și filtrare a apei de tip chirurgical, de tip sală de operație în fiecare salon. Avem toate avizele necesare. Personalul lucrează în ture ca și până acum”, au precizat sursele citate.

Secția ATI a Spitalului de Arși din Capitală a fost închisă anul trecut în luna iulie, după ce un medic a filmat larve pe rana unui pacient.

Lucrările de reabilitare, suportate de Primăria Sectorului 1, au costat aproximativ 250.000 euro, sumă la care se adaugă și costul aparaturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri