Caută
Close this search box.

În Cișmigiu, în dreptul Primăriei Capitalei, s-au pus ghivece de tuia, ca-n cimitir

Trotuarul gardului ce străjuiește Parcul Cișmigiu, cel dinspre Bulevardul Elisabeta, a fost împodobit astăzi cu tuia. Cumva, parcului i s-au atașat, de dincolo de gard, 37 de ghivece cu arbuști exotici folosiți foarte des în cimitire.

În fapt, se numește tuia occidentalis și crește în ghiveci. Specialiștii spun că: ”la început prezintă o formă regulată, care în timp se schimbă în formă de ou. Are creștere lentă fiind un soi pitic şi un frunziș dens, de culoare verde închis. Este inclusă în categoria plantelor „veşnic verzi”. Este potrivită pentru ghiveci, grădină sau cimitir. Poate ajunge la o înălţime de 1-1,2 metri”.

Sunt câţiva ani buni de când tuia a pătruns şi pe piaţa românească, câştigându-şi foarte repede un loc privilegiat.

Tuia aurea, tuia squamata, tuia columnaris, tuia piramidalis, tuia hibernica şi multe altele se găsesc şi pe piaţa românească, la preţuri accesibile, cuprinse între 10 şi 50 de euro, în funcţie de vîâsta şi dimensiunile arbustului, dificultăţile de întreţinere şi rezistenţa la anotimpul rece.

Tuia este o soluţie ideală atât pentru construcţia unor perdele vii care să protejeze proprietatea de praf şi vânt.

Pentru ce au fost plantați doar în dreptul Primăriei Capitalei, lângă Parcul Cișmigiu, este greu de înțeles, cel puțin estetic, în măsura în care trotuarul parcului încep de la Liceul ”Gheorghe Lazăr” și ține până la vechea intrare în parc, de lângă magazinul Spicul.

Practic, ornamentul cu tuia încep undeva la mijloc de trotuar și se sfârșește brusc la una din intrări, fără o logică spațială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri