Mai mulți oameni înarmați au atacat în a treia zi de Paşti forțele de securitate lângă mănăstirea Sfânta Ecaterina din Egipt, ucigând cel puțin un polițist și rănind alți patru, a precizat ministerul egiptean al Sănătății.

Atentatul, revendicat de ISIS, s-a produs la doar o săptămână după două atentate sinucigașe asupra unor biserici, soldate cu 45 de morți, transmite Reuters.

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra unui punct de control al poliției situat la mai multe sute de metri de intrarea în mănăstire, una aflată între cele mai importante situri creștine din lume, adaugă Reuters, citată de Agerpres.

Atacul are loc cu zece zile înainte de programata vizită în Egipt a Papei Francisc și la doar o săptămână după atentatele din Duminica Floriilor asupra unor biserici creștine, de asemenea revendicate de SI, care au aruncat țara în doliu și au marcat una dintre cele mai sângeroase zile pentru minoritatea creștină din Egipt în ultimele decenii.

Mănăstirea Sfânta Ecaterina este una din cele mai vechi mănăstiri creștine din lume și un sit aflat în patrimoniul mondial UNESCO.

FOTO: lonews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.