Caută
Close this search box.

Ce trebuie să faci pentru un stufat și o friptură perfecte de miel

 

Pentru cei pasionați de gătit, care vor să își pregăteasca singuri preparatele pentru Sărbătorile Pascale, Chef Maria Burlacu, de la mancareadeacasa.ro, dezvăluie din ”casă” rețeta pentru tradiționalul Stufat de miel și cea pentru o friptura de miel fragedă și delicioasă.

Stufat de miel

Ingrediente

  • coaste de miel
  • 4-5 legături ceapă verde
  • 3-4 legături usturoi verde
  • 1 cutie roşii decojite
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • ulei

Mod de preparare

Coastele de miel se spală cu apă rece. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Coastele se prăjesc în ulei, întorcândule pe ambele părţi.

În uleiul în care s-au prăjit coastele, se călesc ceapa şi usturoiul. Când s-au înmuiat se adaugă roşiile decojite date prin robot şi se fierbe 15 minute. Se adaugă sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă 5 minute.

Coastele prăjite se aşează într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Deasupra se pune sosul din ceapă. Se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

Se scoate din cuptor şi se presară deasupra mărarul tocat mărunt. Se poate servi alături de o salată verde.

Friptura de miel la cuptor

Ingrediente

1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg

6-7 căței mari usturoi

1 pahar mare vin alb

1 cana de apă

cca 50 ml ulei de măsline/floarea soarelui

2-3 crenguțe rozmarin (opțional)

2-3 crenguțe măghiran proaspăt (opțional)

sare

piper

Mod preparare

Spălăm pulpa foarte bine și o ștergem cu un șervet de bucătărie. Curățăm usturoiul și-l tăiem în bastonașe. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, înțepăm adânc pulpa din loc în loc, pe ambele părți. În găurile formate introducem bastonașele de usturoi.

Ungem pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecăm cu sare și piper din belșug și o așezăm în tava unsă și ea cu câteva linguri de ulei.

Adaugăm în tavă vinul și apa călduță și pudrăm pulpa cu câteva ace de rozmarin proaspăt și cu câteva frunze de măghiran.

Acoperim tava cu foaie de aluminiu și o băgăm în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 1h 30min.

După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor și întorcem pulpa pe cealalată parte. O acoperim și o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem și adăugăm în tavă cartofii noi spălați bine dar necurățați, plus încă câteva ace de rozmarin și măghiran. Acoperim din nou și mai lăsăm încă 30 minute la cuptor.

După ultimele 30 minute, descoperim tava și lăsăm pulpa și cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute.

În tot acest timp, avem grijă ca sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apă călduță amestecată cu puțin vin. Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă.

Când s-a rumenit frumos, stingem focul și o putem servi.

 

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri