Caută
Close this search box.

Egipt: Explozie într-o biserică coptă, de Florii; zeci de victime

 

Cel puțin 26 de persoane au fost ucise de o explozie care a avut loc, duminică, într-o biserică coptă din nordul Egiptului în timp ce era celebrată slujba de Florii, anunță CNN şi BBC, care citează presa locală.

Bilanțul morților inițial a fost de 13, apoi de 15 – a urcat la 21.

De asemenea, cel puțin 40 de persoane au fost rănite în biserica Mar Grigis din Tanta, o localitate aflată la 96 de kilometri nord de Cairo, anunță publicația al-Ahram.

Copții din Egipt, care țin de Biserica Ortodoxă din Alexandria, sunt cea mai mare comunitate creștină din Orientul Mijlociu. Comunitatea lor a mai fost vizată și în trecut de atentate sângeroase. Cel puțin 25 de oameni au murit și 49 au fost răniți în decembrie, după ce o bombă a explodat în cea mai mare catedrală coptă din Cairo. Multe dintre victime au fost femei și copii. Acesta era considerat unul dintre cele mai sângeroase atentate care au vizat comunitatea creștină din Egipt

Explozia a avut loc în biserica din oraşul egiptean Tanta, informează presa internaţională.

Televiziunea de stat egipteană a confirmat producerea exploziei, dar nu a oferit un bilanţ al victimelor.

Deocamdată incidentul nu a fost revendicat, iar adevărata cauză a exploziei este necunoscută.

Incidentul are loc la câteva zile după ce un poliţist a fost ucis şi alte 15 persoane au fost rănite în oraşul Tanta, în urma exploziei unei bombe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri