Caută
Close this search box.

Profesia de Dog Walker a ajuns şi la Tîrgu Mureş

 

Un iubitor de câini din Târgu Mureș, Titi Chiper, a reușit să își transforme pasiunea pentru patrupede într-o meserie, deocamdată unică în Târgu Mureș, aceea de Dog Walker sau Dog Sitter.

Această meserie nu este altceva decât plimbarea zilnică a câinilor în locul stăpânilor, care astfel sunt scutiți de stresul de a se trezi cu noaptea în cap pentru a ocupa de animale înainte de a merge la serviciu.

”De douăzeci de ani tot țin câini, nu-i greu deloc. M-am gândit acum de vreo două luni la această activitate, acum sunt la început. Dog sitterii au succes în orașele mari, acolo unde oamenii sunt din ce în ce mai ocupați, dar nu vor să renunțe la câini (…) Nu e nevoie de foarte multă pregătire, ci doar de implicare și dragoste pentru animale. E frumos să câștigi bani făcând ceea ce îți place”, spune Titi Chiper (foto), citat de Agerpres

El arată că și fiica sa de 16 ani îl mai ajută uneori în această activitate, mai ales că în familia lor cățeii sunt prezenți de foarte mulți ani.

„Câteodată îmi mai sare în ajutor și fiica mea, Cătălina, în vârstă de 16 ani, care a crescut alături de căței, îi respectă, îi iubește, are grijă de ei și e foarte responsabilă. În cazul Cătălinei, câinii au fost mereu cei mai buni prieteni. Nu s-a dat înapoi de la această idee, știind că fiecare animal de companie are nevoie de atenție pentru a uita de dorul stăpânului. Totul a început din pasiunea noastră pentru câini. Am început totul din pasiune și din dragoste pentru căței. Primul cățel l-am avut la 5 ani, acum 35 de ani, și de atunci am simțit iubire și respect față de ei. Mă descurc în psihologia canină, am crescut mai mulți câini în ultimii 20 de ani, le-am oferit dresajul de bază. Știu să le ofer respect și încredere. Momentan avem doi căței, membri de familie, un Boxer German și un Amstaff Blue, ambii masculi”, a declarat Titi Chiper.

Acesta și-a expus ideea pe o pagină de socializare, pe care a postat faptul că iubește câinii indiferent de talie sau de rasă și că se oferă să plimbe câinii celor cărora timpul nu le permite, iar de aici până la pornirea unei afaceri nu a fost decât un pas.

”Plimbăm câinii în zone alese de stăpânii acestora sau alese de noi, iar plimbările se fac individual pentru a evita eventualele interacțiuni între câini. Ca să stabilim o legătură între noi, pentru început îi plimbăm în lesă, îi răsfățăm, ne jucăm, alergăm și ne întoarcem fericiți acasă. Stăpânii primesc bonus poze și filmulețe din timpul petrecut de Dog Walker cu câinele. Știm că unele rase se deshidratează mai repede de aceea avem cu noi în permanență apă proaspătă pentru a-și recăpăta puterile și a putea alerga fără griji. Mai mult de atât, oferim recompense cățeilor ascultători. Există anumite legi cu privire la ‘câinii periculoși’, pe care îi plimbăm cu botniță în locurile publice (…) În caz de nevoie, pentru vizite de rutină la veterinar sau vaccinuri, o facem cu mare drag. Putem merge la cabinetul unde este înregistrat câinele sau îi putem recomanda stăpânului un cabinet veterinar, saloane de înfrumusețare canină unde putem duce câinele. Nu ținem cont dacă are pedigree, dacă e de rasă sau metis, dacă e mic sau mare. Pentru noi, toți sunt la fel de frumoși și inteligenți”, a mai afirmat Titi Chiper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri