Caută
Close this search box.

SUA: Proteste de stradă pentru ca președintele Trump să-și facă publică averea. Violenţe la Berkeley

Mii de americani au ieșit în stradă, sambătă, în numeroase orașe pentru ca preşedintelui Donald Trump să-şi facă publice declaraţiile de venit şi impozitele, un gest de transparenţă pe care miliardarul refuză să-l facă, relatează AFP.

La Berkeley, s-au înregistrat violențe.

La Washington, mai multe mii de oameni au mărșăluit pe Pennsylvania Avenue, plecând de la Capitoliu, strigând „Rușine!” la trecerea pe sub ferestrele hotelului Trump, scrie Agerpres.

Ei afișau pancarte cu texte precum „Ce ascunzi?” sau insinuând conflictele de interese cu Rusia, iar organizatorii au adus un mare Donald Trump gonflabil în formă de pui, pentru a simboliza presupusa spaimă a președintelui american.

Alte mii de persoane au manifestat de asemenea în New York, Philadelphia, Boston, Seattle, San Francisco, Los Angeles și în alte orașe americane.

Toți președinții și candidații recenți la Casa Albă și-au publicat declarațiile fiscale într-unul sau mai mulți ani, o tradiție care vizează identificarea unor eventuale conflicte de interese.

Legea nu obligă în prezent decât la publicarea unei declarații financiare care dă o aproximare a patrimoniului, datoriilor și veniturilor, dar nu permite de exemplu verificarea valorii impozitelor plătite.

Foto: mercurynews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri