Tunelul secret de la Castelul Bran va fi refăcut în această vară şi va fi inclus în circuitul turistic. Este vorba despre drumul tăiat în stâncă, preferat de Regina Maria ca să ajungă mai repede din curtea interioară a castelului în frumoasa grădină exterioară.

Ca orice tunel secret care se respectă, cel de la Castelul Bran nu are o intrare care să atragă atenţia. Uşa pare să aparţină unui corp de mobilă la fel de vechi precum clădirea, iar pe aici se intră în tunelul strâmt şi întunecos, lung de 40 de metri, care duce spre un lift, construit pe locul unei vechi fântâni, aflată acolo de aproape 700 de ani. Urmează o coborâre de 30 de metri, până la ieşirea în grădinea exterioară.

Galeria şi ascensorul au fost construite în anii ’30 ai secolului trecut. Proiectul de renovare prevede un ascensor cu pereţi din sticlă, capabil să proiecteze imagini din trecut.

„Îi zice tunelul timpului şi vor fi diferite holograme, în diferite zone.”, spune inginerul Mihai Ponoavă.

„Vor fi prezetate, de la 1377 şi până în zilele noastre, toată activitatea şi tot ce a însemat istoria acestui castel.”, dezvăluie George Manea, manager de proiect.

Inaugurarea va avea loc în iulie, la a 640-a aniversare de la aşezarea pietrei de temeile a fortăreţei, potrivit digi24.ro.

Bogdana Balmuş, PR Manager Castelul Bran: „Avem o casetă care conţine o monedă de aur cu chipul Reginei Maria, este vorba despre însemnele Coroanei Regale, de asemenea, acolo avem şi o cruciuliţă de la Ierusalim. Vor fi îngropate la baza castelului.”

FOTO: brasovultau.ro

121 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 9 =