Caută
Close this search box.

Vanghelie, după dezvăluirile lui Dan Andronic: „Oprea spune că Maior l-a drogat”

Fostul lider PSD Marian Vanghelie a detonat astăzi o bombă, declarând că Gabriel Oprea i-a spus că George Maior – fostul  director al SRI, l-a drogat în noaptea alegerilor din 2009.

„Știam de implicarea lui Gabriel Oprea și a lui Coldea. Cred că mai mulți știu, dar nu au curaj să vorbească. Știu și cum a fost anunțate persoanele implicate, plecând de la domnul Maior în jos, de cine au fost anunțate de ședințele noastre oficiale (…). M-am dus și l-am rugat pe domnul Coldea să-l ajute pe domnul Ponta și n-a vrut. L-a ajutat pe Mircea Geoană și … surpriză! A câștigat Ponta. (…) Domnul Oprea zice că domnul Maior l-a drogat. Căutați-l să vă zică dumneavoastră”, a declarat Marian Vanghelie.

Declarațiile vin în contextul dezvăluirilor făcute de jurnalistul Dan Andronic.

Potrivit lui Dan Andronic, Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea și Gabriel Oprea sunt oamenii care au făcut posibilă victoria lui Traian Băsescu în 2009.

Declarațiile lui Dan Andronic vor fi analizate de Comisia pentru controlul activităţii SRI.

De altfel, in iulie 2015, Marian Vanghelie declara la B1 TV că Gabriel Oprea, fost vicepremier în guvernarea Victor Ponta avea legături puternice cu procurori, cu care se întâlnea și cărora le dădea ordine.

Fostul primar al Sectorului 5 declara atunci ca Oprea le-a făcut dosare multor politicieni din România : „Nimeni nu s-a interesat cum se întâlnea Gabriel Oprea cu procurorii, pe la diferite restaurante. O să apară niște poze. A făcut mult rău. El a făcut dosare penale la mulți politicieni. Să mă dea în judecată ca să aduc dovezi. El comunica și în numele procurorului general, era vicepremier, ministru, premier. Vreau un proces cu Gabriel Oprea. I-am zis și în față că mi-a făcut dosar, în 2003. Am mers cu el la Curtea de Conturi și i-am zis celui care conducea instituția: uite, mi-ai zis că Oprea mi-a făcut dosar! S-a gălbejit. A făcut multe nenorociri la unii și la alții. Chiar și din presă a făcut. Le zicea unora să se ducă la respectivele persoane și să le spună că îi poate ajuta. Și la jurnaliști a făcut. Pe unii i-a salvat, altora le-a dat senzația că îi salvează”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri