Caută
Close this search box.

Explozie la Kabul. 49 de morți și peste 300 de răniți

La Kabul, o mașină capcană a explodat în apropierea ambasatei germane, provocând mai mulți morți și răniți, conform Reuters. Potrivit AFP, pănă acum au fost confirmați 39 de morți și se estimează peste 300 de persoane rănite.

Acest bilanț făcut public de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Waheed Majroh, a fost confirmat de alți oficiali guvernamentali.

Dată fiind amploarea dezastrului, Ministerul de Interne afgan a lansat un apel către populație la donare de sânge în spitale, scrie Agerpres.

Atentatul sinucigaș cu mașină capcană de miercuri dimineață a avut loc într-o zonă de înaltă securitate din Kabul.

Cartierul diplomatic este zona unde se află numeroase ambasade străine. O coloană de fum gros a fost văzută ridicându-se la cer, fără să se știe imediat care a fost ținta atacului.

Potrivit DPA, explozia s-a produs în centrul orașului, într-o zonă unde se află mai multe ministere și ambasade străine. Reuters scrie că în apropiere se află și palatul prezidențial.

Un fotoreporter AFP a putut să vadă importante distrugere în apropiere de zona exploziei și mai multe corpuri culcate la pământ, ceea ce ridică temeri privind un bilanț crescut de victime.

Foto: BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri