Caută
Close this search box.

Au apărut berea „Trump” și înghețata ”Coppa Trump”

 

În Ucraina s-a lansat marca de bere ”Trump”, un produs artizanal cu gust de controversă, iar în orașul italian Taormina, unde se organizează summitului G7 din această săptămână, a fost concepută „Coppa Trump”.

Despre berea ”Trump”, creatorii săi ucraineni spun că este o „o bere limpede imperială mexicană cu lămâie verde”. Băutura „Trump, președintele Statelor Divizate ale Americii” se vinde la Lvov, în vestul Ucrainei, de la începutul lunii mai, potrivit Agerpres.

„Fiecare sticlă e o posibilitate de a trimite un mic mesaj”, a povestit Iuri Zastavny, coproprietar al braseriei Pravda care fabrică berea. „Punctul nostru de vedere sarcastic privind piața globală a populismului este reflectat în numele și design-ul noii mărci”, a precizat el.

Pe eticheta fiecărei sticle, președintele american este înfățișat în fața unei secțiuni a zidului pe care a promis s-o construiască între SUA și Mexic.

În spatele lui, Vladimir Putin zâmbește, cu o caschetă roșie pe care se află unul dintre sloganurile de campanie ale lui Donald Trump „Make America Great Again”.

Alături de ei, un manifestant agită o pancartă cu mesajul „Free Melania”, o referire la Prima Doamnă a SUA.

Braseria Pravda a fabricat și în trecut mărci de bere dedicate cancelarului german Angela Merkel și fostului președinte american Barack Obama. De asemenea, a lansat pe piață o marcă specială dedicată lui Vladimir Putin.

Până în prezent, braseria a semnat acorduri preliminare de distribuție pentru Austria și Germania.

În Italia, președintele american Donald Trump se va putea delecta cu o delicatesă realizată special pentru el în timpul vizitei în Taormina cu ocazia summitului G7 din această săptămână: „Coppa Trump”, concepută de un magazin local de înghețată.

Desertul este creat în culorile drapelului american având un trio de arome de înghețată — căpșuni sălbatice (roșu), migdale (alb) și coacăze — ingredientele fiind combinate cu nucă pisată și servite pe un blat de prăjitură înmuiat în vin Marsala.

Preparatul culinar este decorat cu steagul american și un „smoc” de vată de zahăr galbenă amintind de culoarea emblematică a părului lui Donald Trump, dar și de flacăra Statuii Libertății, după cum a declarat pentru sursa citată Giuseppe Perdichizzi, proprietarul magazinului Fanaberia Ice Cream.

„Din punct de vedere estetic, este foarte americană, însă în ceea ce privește gustul, este foarte siciliană, aromele fiind foarte echilibrate”, a spus despre înghețata sa Perdichizzi, avocat de drept penal implicat în procese ale Mafiei, care se ocupă în paralel și de conducerea gelateriei.

Perdichizzi consideră că tributul adus de magazinul de înghețată reprezintă „un gest natural de ospitalitate siciliană”.

Prăvălia sa oferă de asemenea o specialitate pe bază de ghimbir, „G7 cocktail”, și o înghețată de dimensiuni mai mici, la cornet, dedicată președintelui Consiliului European, Donald Tusk.

Perdichizzi a declarat că a fost un susținător al lui Trump în campania electorală a acestuia și că a deschis o sticlă de șampanie pentru a sărbători victoria sa la alegerile prezidențiale. Patronul a mai spus că este prieten cu Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, care dorește să pună capăt migrației și să scoată Italia din Uniunea Europeană.

„Sunt sigur că Trump a aflat despre această înghețată, dar nu știu dacă va veni să guste din ea”, a mai spus Perdichizzi. „Însă, ce vă pot spune este că nu aș fi creat o „Coppa Obama”, chiar dacă mi s-ar fi cerut acest lucru”, a adăugat el.

Vineri și sâmbătă, reprezentanți la nivel înalt ai țărilor din G7 (grupul principalelor state industrializate ale lumii — Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite) se vor reuni la Taormina, în Sicilia (sudul Italiei).

Între luni și duminică săptămâna aceasta, doar localnicii, participanții la summit și staff-ul reuniunii — în total 11 000 de persoane — au dreptul să intre în oraș. În această perioadă, toate hotelurile din „zona roșie” (cea mai restricționată) trebuie să respingă rezervările și să lase camerele goale. Turiștii nu au voie să ajungă la Taormina, iar școlile sunt închise de joi până duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri