Caută
Close this search box.

A decedat creatoarea de modă Laura Biagiotti

Creatoarea italiană de modă Laura Biagiotti, cea care a cucerit lumea cu finețea colecțiilor sale, denumită și „Regina Cașmirului”, a decedat vineri la vârsta de 73 de ani, informează presa străină.

Biagiotti, a cărei casă de modă este una dintre cele mai importante din Italia, a decedat într-un spital din Roma după ce miercuri a suferit un infarct în locuința sa, a informat un comunicat de presă al casei de modă cu același nume.

Laura Biagiotti a realizat colecții vestimentare și de accesorii atât pentru bărbați cât și pentru femei. Faima ei, la nivel internațional, a crescut și odată cu lansarea parfumului Roma, în 1988.

Renumita creatoare de modă s-a născut în anul 1943, în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial, a studiat literatura și a dorit să devină arheolog. Dar, a decis să își ajute mama să dezvolte afacerea pe care o deținea și astfel, în timp, a transformat micul atelier de croitorie al acesteia într-o marcă recunoscută la nivel internațional.

Creațiile marca Biagiotti au fost purtate de numeroase vedete printre care s-au numărat și actrițele Ingrid Bergman ori Bette Davis.

În ultimii ani, fata sa, Lavinia, vicepreședinta grupului Biagiotti, a preluat conducerea companiei care și-a mutat sediul într-un castel din secolul al XI-lea, renovat, situat într-o zonă rurală din apropierea Romei.

sursa: agerpres.ro

Foto: laurabiagiotti.it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri