Regele Spaniei Felipe și președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, inaugurează vineri târgul la care participă aproximativ 500 de expozanți, între care librării, edituri, distribuitori și organisme oficiale care vor lua loc în cele 367 de standuri instalate în grădinile Retiro până la 11 iunie.

Târgul de Carte de la Madrid este un eveniment care se desfășoară din 1933 și care anul acesta are ca slogan „Madrid, ciudad de la lectura” (Madrid, oraș al lecturii). Invitatul special al târgului este Portugalia.

„Trebuie să punem în valoare târgul”, a declarat directorul Manuel Gil, potrivit căruia, cele peste 5.000 de activități organizate și cifrele vizitatorilor, de aproximativ 2 milioane de persoane, plasează târgul la nivelul celor mai mari evenimente de profil din lume.

Conferința care deschide activitățile culturale este susținută anul acesta de unul dintre cei mai importanți intelectuali din Europa, scriitorul portughez Eduardo Lourençao, în vârstă de 94 de ani, care va da startul unui program intens de activități pe care această țară invitată le are programate la Madrid.

Nuno Júdice, Gonçalo M.Tavares M.Tavares, Daniel Faria, Alfonso Cruz, Joao de Melo sau José Luis Peixoto sunt câțiva dintre autorii portughezi care vor trece pe la târg care îi va rememora și pe artiști ai literelor portughezi dispăruți dintre noi precum José María Eça de Queiroz, Fernando Pessoa sau José Saramago.

La prezența cărților și autorilor portughezi de toate genurile se vor adăuga și alte forme de expresie artistică, precum cinematografia, muzica și fotografia sau cele mai moderne platforme online de difuzare culturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =