„Fața femeii frumoase pe care o vedeți e chipul cuiva care s-a întâlnit cu moartea, în Colectiv. Dar a reușit să o învigă, nu fără cicatrici”, scrie Paula Rusu pe blogul său.

„“Grad de handicap 1 pentru 1 an, poate îmi mai cresc degetele, cine știe!”, scria acum câteva zile Tedy Ursuleanu, supraviețuitor al incendiului de la Colectiv, atașand hârtia primită de la DGASPC.

Peste un an de zile trebuie să vină înapoi la comisia care i-a acordat gradul de handicap și să demonstreze cu adevărat că nu i-au crescut degete noi la mâna dreaptă și că stânga este la fel.

“La cealaltă mână îmi pot mişca doar patru degete, al cincilea este blocat. Am avut fractură de os şi mi-a fost lipit de prima falangă şi stă într-o poziţie incomodă, mă incomodează să strâng pumnul, de multe ori mă lovesc şi sângerează. Va trebui să mă operez la el şi apoi să îmi pun nişte proteze biomecanice”, spunea Tedy acum ceva vreme într-un interviu pentru Adevărul.

Nu se plânge de funcționarul care îi cere să revină peste un an, nu se plânge de statul care ii acorda 234 de lei indemnizație de handicap (încă nu i-a venit hârtia), se plânge de legea care e strâmbă, umilitoare, făcută în bătaie de joc. În așa fel încât fucționarul nu este decât o unealtă fără voie a umilirii celui care e la dispoziția statului.

234 lei+106 lei = 340 lei/lună

Poate Ministerul Muncii vede rândurile astea și propune o modificare a legii, ca degetele sigur nu mai cresc, o proteză bionică rămâne o proteză, iar din maximum 440 de lei aș vrea să văd un ministru trăind o lună, experimental!”, concluzionează Paula Rusu.

FOTO: paularusu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here