Caută
Close this search box.

Un număr de 12 000 de pacienţi vor beneficia de tratament fără interferon

Un număr de 12 000 de pacienţi vor beneficia de tratament fără interferon, a anunţat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea.

 „Este foarte important. Prin Legea bugetului din 2017 s-au alocat peste trei miliarde de euro pe contractele cost-volum şi cost-volum-rezultat. În cadrul programelor cost-volum şi cost-volum-rezultat, în terapia hepatitelor C în diverse stadii – 12.000 de pacienţi faţă de 5.000 cât au fost anul trecut. Programul funcţionează. Avem în portofoliu 12.000 de pacienţi pe diverse terapii în cazul hepatitei C şi post-transplant”, a evidenţiat şeful CNAS.
Acesta a amintit că fondurile alocate de Casă anul trecut pentru tratamentele medicamentoase în ambulatoriu s-au ridicat la aproape 1,8 miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 33% din fondul de sănătate.
 „În fiecare an, aceste sume au crescut poate mai mult decât rata creşterii economice a României. Pentru anul în curs a fost prevăzută o creştere de peste 24% a sumei alocate medicamentelor utilizate în cadrul programelor naţionale de sănătate, ceea ce înseamnă o cifră destul de importantă în acest context”, a detaliat  Burcea.
Potrivit acestuia, renunţarea la mecanismele birocratice ale comisiilor terapeutice de pe lângă CNAS reprezintă un alt factor important pentru accesul pacienţilor mai rapid la tratamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri