Caută
Close this search box.

Panouri pline de greșeli lângă operele lui Brâncuși. Autorităţile au declanşat o anchetă

O anchetă s-a declanşat la Primăria din Târgu-Jiu, după ce mai mulţi vizitatori au semnalat autorităţilor că panourile amplasate lângă operele lui Brâncuşi sunt pline de greşeli.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. Şi panourile scrise în engleză sunt pline de greşeli. Ele au fost amplasate acum un an şi nu au fost corectate sau înlocuite nici până acum.

Panourile în română care ar trebui să îi avertizeze pe turişti să nu distrugă operele lui Brâncuşi au fost amplasate de curând în parc. Textul este însă plin de greşeli:

„Se interzice: Contactul fizic al vizitatorilor cu operele, a persoanelor cu câini sau alte animale, biciclete, role, skateboard-uri, precum şi alte vehicule cu sau fără motor, cu excepţia serviciilor de salubrizare şi aprovizionare, precum şi laboratoarele mobile.”

Autorităţile caută acum vinovaţii şi promit sancţiuni.

„Persoana găsită vinovată va suporta costurile refacerii acestor autocolante”, spune Loredana Covei, purtător de cuvânt al primăriei Târgu Jiu, potrivit digi24.ro.

Decizia autorităţilor locale de a interzice turiştilor atingerea operelor lui Constantin Brâncuşi a fost aspru criticată în spaţiul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri