Caută
Close this search box.

Cum era de așteptat, Remus Borza a fost exclus din ALDE

remus borza

Biroul Politic Central al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a decis excluderea din partid a deputatului Remus Borza, ca urmare a încălcării de către acesta a deciziilor adoptate de forurile statutare ale partidului şi a votului de la moţiune.

”Deputatul Remus Borza nu a fost sancţionat pentru „delict de opinie”, aşa cum a afirmat acesta în spaţiul public, ci pentru nerespectarea unei decizii rezultată din votul democratic din forurile de conducere ale ALDE, la care şi domnia sa a participat. Opiniile exprimate în cadrul reuniunilor acestor foruri sunt luate în calcul, însă ceea ce contează este opinia majorităţii. Opiniile membrilor ALDE sunt liber exprimate, dar deciziile se iau în urma dezbaterilor cu votul majorităţii”, se arată într-un comunicat al Alianței.

Totodată, reprezentanţii partidului transmit că ”Remus Borza a ales să înşele încrederea pe care colegii i-au arătat-o preferând să-şi negocieze o poziţie de ministru al Energiei într-un ipotetic Guvern Grindeanu 2. Să nu ducă domnul Borza grija ALDE pentru că aşa cum ne-am descurcat şi până la venirea dânsului în ALDE, ne vom descurca şi în continuare bazându-ne pe membrii de onoare şi de caracter”.

Remus Borza este singurul parlamentar ALDE care, la votul pe moţiune, a decis să voteze împotriva acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri