Celebrul consultant şi analist politic George Friedman apreciază că vizita lui Klaus Iohannis în America şi întâlnirea lui cu Donald Trump au o explicaţie simplă: România a căpătat o importanţă crucială pentru Statele Unite, dar e ameninţată din două direcţii.

„Pentru Statele Unite, două sunt ţările care contează când vine vorba de contracararea Rusiei: una e Polonia, cealaltă e România. Acum, cu evenimentele din Turcia, România e şi mai importantă. E de o importanţă crucială pentru Statele Unite. De aceea a mers (Klaus Iohannis, n.red.) în vizită în SUA. Pentru că e atât de important”, a spus George Friedman într-un interviu acordat Digi24.

„În mod cert, (România, n.red.) este o ţară foarte proamericană. Cred că e pentru că e interesul său naţional. România e expusă pe frontul estic, Moldova se confruntă cu presiuni din partea ruşilor. Celelalte ţări pot oferi o susţinere economică, dar numai Statele Unite oferă informaţiile şi resursele militare pe care România trebuie să le aibă pentru a rămâne liberă”, a adăugat el.

„Aveţi de-a face cu probleme care vin din două direcţii: România se confruntă cu ruşii, care sunt o putere în declin. Vă confruntaţi, de asemenea, cu turcii, care sunt o putere în ascensiune. Asta vă face importanţi pentru noi, dar e o regiune foarte periculoasă în care să trăieşti”, a mai spus fondatorul Geopolitical Futures și Stratfor.

FOTO: youtube

1 COMENTARIU

  1. „…Asta vă face importanţi pentru noi, dar e o regiune foarte periculoasă în care să trăieşti”,…”________––-______Mai ales cand respectiva „regiune” ( tara, aici)este condusa de ageamii la orice capitol si -ca si cum acest „blestem” nu ar fi suficient- mai sunt si criminali din fire…E clar ca Turcia este o putere intr-o nou ascensiune, insasi faptul ca , conducerea romana s-a facut pres la piciorele lor (la cererea de a construi o moschee in inima capitalei), dovedeste acest lucru…Daca Romania nu-si schmba RADICAL sistemul, risca sa dispara de pe harta lumii …Probabil ca si cei mai inversunati dusmani ai Romaniei se vor uimi si vor avea compasiune , cand se va „intampla”(matematic) evenimentul, vor fi ,totusi, nedumeriti , cum un popor si un stat se pot narui in mai putin de 50 de ani de conducere democratica si liberala….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.