Caută
Close this search box.

Germania nu vrea ca agenţii de securitate ai lui Erdogan să participe la summitul G20

Germania a transmis luni că speră ca gărzile de corp ale preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, ce au fost implicate într-o altercaţie cu protestatari în timpul unui protest din Washington, să nu îl însoţească pe acesta în cadrul summitului G20 din Hamburg, informează Reuters.

Potrivit martorilor, ciocnirile au pornit în momentul în care gărzile de corp ale preşedintelui turc au atacat protestatari ce fluturau steagul Partidului kurd al Uniunii Democratice (PYD), filiala din Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în afara reşedinţei ambasadorului turc în SUA.

Gărzile de corp implicate în altercaţie au fost acuzate de rănirea a nouă protestatari în timpul vizitei preşedintelui turc, preia Mediafax.

Incidentul a dus la tensionarea relaţiilor dintre Turcia şi SUA.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Germania a transmis că liderii străini sunt bineveniţi să-şi aducă propriile gărzi de corp, dar legea va trebui respectată.

Făcând referire la gărzile turce de corp, acesta a adăugat: ”Nu am niciun motiv să cred că aceste persoane ce au incriminat sistemul penal de justiţie american nu vor păşi pe pământ german în viitorul apropiat, inclusiv în timpul summitului G20”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri