Caută
Close this search box.

Mihai Tudose, cele mai mari şanse de a fi propus premier de coaliţia PSD-ALDE

Liderii PSD s-ar fi hotărât asupra listei scurte de propuneri de premier cu care vor merge mâine la consultările de la Cotroceni.

Cele mai mari şanse le are, potrivit digi24.ro, Mihai Tudose, actualul ministru interimar al Economiei. Şanse mari mai are şi Adrian Ţuţuianu, actualul şef al comisiei parlamentare de control a SRI. Pe lista scurtă se află şi Mihai Fifor, preşedintele comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

Aceste trei nume vor fi prezentate luni membrilor Comitetului Executiv PSD. Membrii acestui for vor decide dintre cei trei care va fi numele prezentat preşedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit Realitatea TV, pe listă ar fi şi Viorica Dăncilă.

Mihai Tudose a fost acuzat de plagiat în 2015, mai precis că a copiat paragrafe întregi, dar şi mai multe idei în teza sa de doctorat susţinută la Academia Naţională de Informaţii a SRI. Mai multe documente care ar demonstra plagiatul au fost făcute publice, la vremea respectivă, de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie.

„Poate am fost şi puţin neglijent, dar era ca şi cum aş face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde că am inventat eu Teorema lui Pitagora. Am scris un capitol pe plajă, cu pixul, şi după ce l-am băgat pe calculator, a fost verificat de un soft antiplagiat, reieşind că era copiat în proporţie de 15%. Nu am plagiat şi, în al doilea rând, eu nu am luat de la Iliescu sau Băsescu, ci de la preşedinţi”, afirma acum doi ani Mihai Tudose.

FOTO: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri