Caută
Close this search box.

Ministrul desemnat Ilan Laufer: Cred că arăt îngrozitor. Am dormit foarte puţin

Ilan Laufer

Ministrul desemnat pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, le-a spus jurnaliştilor, joi, înaintea audierii din comisiile de specialitate ale Parlamentului care încercau să îl fotografieze că „arată îngrozitor”, explicându-le că a „dormit foarte puţin”.

Ilan Laufer este cel mai tânăr membru al Guvernului Tudose, are 33 de ani.

Înaintatea audierilor din Comisiile parlamentare, jurnaliştii s-au apropiat de Laufer pentru a-l fotografia, el zâmbind la camere, apoi spunându-le fotografilor: „Cred că arăt îngrozitor. Am dormit foarte puţin”.

Audierile miniştrilor propuşi pentru guvernul Tudose au început, joi, la ora 8, primii audiaţi fiind Rovana Plumb (Ministerul Fondurilor Europene) şi Mihai Fifor (Ministerul Economiei), care, de altfel, au și primit aviz pozitiv.

Și Ilan Laufer a primit ulterior aviz pozitiv în comisie. El a stat de vorbă cu jurnaliștii și la ieșirea de la audieri și le-a explicat ce îl recomandă pentru postul de ministru al IMM-urilor și cum a căpătat experiență, în ciuda tinereții, ca om de afaceri:

”Prioritatea mea aici sunt două principale: Start-Up Nation, Legea prevenirii, a parteneriatului public-privat și Legea lobby-ului, transformarea oficiilor teritoariale în agenții și, practic, internaționalizarea firmelor românești. Acestea sunt priorități. Mai departe, ca și ministru, îmi doresc să fiu un ministru foarte, foarte apropiat de oamenii de afaceri și de mediul de afaceri din România și îmi doresc să fiu un sprijin real pentru ei. Mai mult decât atât vă garantez că eu voi avea audieri săptămânale, vreau să aloc două ore din programul meu în care poate să vină oricine, și neanunțat. Din partea mea există o deschidere totală. Eu vreau ca în urma mea să rămână ceva, sunt foarte ambițios, știu ce am de făcut, nu este ușor, recunosc lucrul acesta, dar trebuie structurată o echipă puternică și există un potențial în minister ca să facem acest lucru și dorința mea este să rămână ceva, indiferent cât o să stau la ministerul ăsta.

Simt că este ca o uriașă responsabilitate și din momentul în care am acceptat mi-am dat seama că o să fac eu sacrificii mari în viața mea pentru… Sunt  niște sacrificii pe care trebuie să le fac pentru România pentru că cred în această țară. Targhetul meu personal este ca acest minister să se afle între primele trei atunci când partidul va face evaluările.

Mi-am dorit foarte mult să reușesc și cred că am crescut cu o mentalitate pentru afaceri. Am trăit în Israel până la vârsta de 14 ani și când am ajuns în administrația publică am înțeles de ce nu se poate face, dare u sunt exact opusul, eu sunt ”de ce nu se poate face”. Vreau să vă spun că faptul că mi-am dorit foarte mult, am fost foarte focusat, foarte concentrate, foarte structurat, asta a fost cheia succesului meu.

Cum am făcut primii bani?! Primul job a fost la o multinational, ca agent. Aveam 20 de ani și eram student în anul III la Educație, Fizică și Sport. După care am primit o ofertă de la o companie care se ocupa de dezvoltarea unui brand de haine în România, am fost acolo direct de dezvoltare și am cunoscut toată țara pentru că am deschis 14 locații pentru acest brand. După care am primit o ofertă  de la un fond de investiții, să lucrez ca manager pentru 18 centre comerciale din România și am făcut lucrul acesta de la 22 de ani și vreau să vă spun că am fost cel mai perfomant manager din acea poziție, la acest fond de investiții. La 23 de ani mi se părea că am îmbătrânit prea mult și mi-am deschis propria firmă și m-am ocupat de închirieri de centre comerciale și mall-uri, printer altele chiar de grupul Inditex, Zara, H&M și alte branduri foarte mari”.

Laufer a enumerat printre sacrificii renunțarea la motocicletă, pentru că și așa este riscant să umbli cu ea.

Cine este Ilan Laufer, unul din cei mai bogaţi miniștri ai cabinetului Tudose

Ilan Laufer, în vârstă de 33 de ani, desemnat ministru pentru Mediul de Afaceri, este absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (ANEFS) din Bucureşti (2006) şi a fost cunoscut în trecut mai mult ca personaj monden. Declaraţia sa de avere arată că Laufer va fi unul dintre cei mai bogaţi miniştri ai noului cabinet.

Laufer a fost numit secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pe 18 ianuarie, fiind coordonator al Direcţiei pentru Antreprenoriat şi Programe pentru IMM, inclusiv responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania”, o iniţiativă ambiţioasă care urmăreşte înfiinţarea a circa 10.000 noi companii şi crearea a 20.000 noi locuri de muncă.

Ilan Laufer este fondatorul companiei Retail Group şi cel care a intermediat intrarea retailerului de îmbrăcăminte H&M în România, potrivit CV-ului transmis de minister, la solicitarea News.ro.

El a mai lucrat pentru Guvern în calitate de consilier la Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada 2013-2014, inclusiv în mandatul de ministru delegat în Cabinetul Ponta al fostului său şef, Florin Jianu, singurul ministru din cabinetul Sorin Grindeanu care şi-a dat demisia de onoare din cauza aprobării OUG 13 de modificare a codurilor penale.

În Republica Moldova a fost cunoscut drept partener oficial al omului de afaceri Alexandru Pincevschii, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Republica Moldova, preşedinte al holdingului „Elita-5”, care activează în vânzări auto, imobiliare şi comerţ.

Oficialul este cunoscut însă şi pentru apariţiile la evenimentele mondene şi în presa tabloidă.

Din declaraţia de avere reiese că Laufer a încasat anul trecut despăgubiri în valoare de 60.000 euro de la compania imobiliară Pine Invest Corporation SRL, controlată de fondul olandez EDR Romania BV.

Laufer i-a acordat, totodată, lui Alexandru Pincevschii un împrumut în nume personal în valoare de 61.000 euro.

Oficialul deţine în proprietate o casă în Corbeanca, cu o suprafaţă de 803 metri pătraţi, două terenuri intravilane în aceeaşi localitate, în suprafaţă totală de 1.840 mp.

Laufer mai are şapte apartamente în Bucureşti, cu suprafeţe între 77 şi respectiv 105 metri pătraţi. Din închirierea a trei dintre ele, Laufer a încasat anul trecut peste 58.000 lei.

Anul trecut, el a vândut un apartament, pentru care a încasat 113.000 euro de la cumpărătorul Silvia Iancovici.

Laufer deţine un autoturism Mercedez Benz Clasa S şi o motocicletă Yamaha, precum şi trei ceasuri de lux, mărcile Hublot (valoare declarată de 7.000 euro), Ulysse Nardin (6.000 euro) şi Breitling (4.000 euro).

El are un cont bancar deschis la BRD, cu sold de 31.100 lei. De la aceeaşi bancă a contractat în anul 2008 un credit pe 20 de ani, din care mai are de restituit 250.000 euro.

Laufer a acordat două împrumuturi în nume personal către persoane fizice, cel deja menţionat către Alexandru Pincevschii şi unul de 12.000 euro lui Cristian Mureşan. În 2012, Ilan Laufer a fost numit vicepreşedinte al holdingului Elita-5.

El a încasat anul trecut dividende de 15.000 lei de la Retail Group Advisors, plus venituri din salarii de la aceeaşi firmă, de 12.168 lei, la fel şi soţia sa.

Alina Laufer mai figurează în declaraţia de avere a soţului său cu pensia alimentară în sumă totală de 18.000 lei încasată anul trecut de la fostul său soţ, vedeta TV Gheorghe Papagheorghe, supranumit Jorge, precum şi cu alocaţia de la stat pentru copil, de 1.008 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri