Peste 20 oameni au fost uciși și 90 au fost răniți în trei explozii produse sâmbătă la Kabul, la o ceremonie funerară pentru o victimă a ciocnirilor violente dintre poliția afgană și protestatari, produse cu o zi în urmă, au declarat o oficialitate din domeniul securității și un martor ocular, citați de Reuters.

Agenția de presă germană DPA, citată de Agerpres, menționează că la funeralii erau prezente înalte oficialități, inclusiv premierul afgan Abdullah Abdullah și ministrul de externe Salahuddin Rabbani.

Abdullah a scris pe contul său de Twitter că este „bine sănătos”. Și șeful diplomației afgane a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunța că nu a avut de suferit.

„Teroriști sălbatici au transformat ceremonia funerară a fratelui nostru martir Salem Izedyar într-un alt câmp al morții”, a scris Rabbani pe Facebook.

„Până acum nu știm dacă exploziile au fost produse de atentatori sinucigași sau dispozitive explozive au fost amplasate din timp” pe traseul ceremoniei funerare, a declarat pentru DPA o oficialitate a poliției, sub rezerva anonimatului.

FOTO: EPA

128 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here