Caută
Close this search box.

Ultimul concert din stagiune al Orchestrei de camera Radio

Miercuri, 21 iunie 2017, ora 19, inseamna pentru Orchestra Radio ultimul concert din stargiunea 2016-2017.

Invitatul serii este tanarul violonist Sabin Penea, membru al Orchestrei pentru tineret, absolvent al clasei Maestrului profesor doctor si minunat interpret Gabriel Croitoru. Pe scena Salii radio Sabin va interpreta Concert nr 3 in sol major de Wolfgang Amadeus Mozart dar la fel de bine tanarul interpret este interesat de jazz, rock, muzica electronica, el fiind pentru o perioada basistul trupei Timpuri Noi.

Seara va fi dirijata in viziunea Maestrului Janko Ferenc-Szolt, dirijor al Operei de stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea si dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra. Programul propus este Uvertura Visul unei nopti de vara,opus 21 de F.Mendelssohn si Simfonia nr 104 in re major de J.Haydn,  optiuni stilistice diferite, clasic si romantic ce dovedesc calitatile interpretative ale unei orchestre de inalta tinuat asa cum este Orchestra de Camera Radio.

Melomanii sunt invitati si  in stagiunea urmatoare sa asculte in Sala de concerte Mihail Jora a Societatii de Radiodifuziune sau in direct, pe undele Radio Romania Muzical si Radio Romania Cultural noi viziuni interpretative de  partituri clasice si  baroce ale unei Orchestre de inalta tinuta in muzica de camera, alaturi de solistii invitati si de  Maestri dirijori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri