Caută
Close this search box.

Infern în iarbă: Konta câștigă foarte greu și Halep rămâne a doua din lume

Meci fabulos pe terenul central de la All England Club, în sferturi de finală la Wimbledon, cu Simona Halep într-o luptă extraordinară cu britanica Johanna Konta (locul 6 WTA), favorita supremă a gazdelor la acest turneu de Grand Slam:

Simona Halep – Johanna Konta 7-6 (7-2), 6-7 (5-7), 4-6

Din păcate, Simona a pierdut șansa de a deveni chiar azi jucătoarea nr.1 a lumii în clasamentul WTA și de a urca în semifinale la Wimbledon.

Simona a început în forță, a condus cu 3-0 și 4-1, dar Konta nu e deloc o junioară sfioasă și  revine la 4-4, după care se merge, practic, cap la cap până la 6-6, cu break-uri și re-break-uri de amble părți. Tie-break-ul este însă din nou ”regatul” Simonei, care servește năpraznic și returnează fără milă, câștigând cu 7-2, fără drept la replică în acest tie-break.

Emoțiile însă nu se termină. Setul doi începe cu avantaj pentru Konta, 1-0, se ajunge la 2-2, 3-2 și 4-3, apoi 5-5 și 6-5 pentru Konta și … parcă inevitabilul 6-6, din nou în acest meci plin de tensiune. Simona nu joacă rău, dar nici Konta nu se lasă, este susținută masiv de tribune și britanica își adjudecă la limită tie-break-ul, 7-5. A fost acesta primul set pierdut de Simona la Wimbledon, ediția 2017.

Urmează decisivul. Simona își face foarte repede serviciul, 1-0. Game-ul doi e foarte lung, cu patru egalități după 40 și durează mai bine de 10 minute până când britanica își face serviciul, 1-1, iar meciul este probabil cel mai frumos de până acum la Wimbledon. În game-ul trei Simona are 40-0, face dublă greșeală, dar câștigă la 15 și are 2-1 în setul decisiv. Din păcate, după acest moment favorabil, Konta pare din ce în ce mai concentrată și mai aprigă, răsturnând situația la 4-2 în favoarea ei. Simona răspunde excelent cu un game la 0 și este doar 4-3 pentru Konta, când au trecut 2 ore și jumătate de meci. Apoi, game la 0 Konta și 5-3 în decisiv. Suspansul continuă cu un game la 0 al Simonei pe serviciul ei și e 5-4 pentru Konta, care însă își fructifică imediat ultimul serviciu, 6-4.

Într-un alt sfert de finală plin de adrenalină, americanca Venus Williams (37 de ani, locul 9 WTA) a învins-o neașteptat de clar pe mult mai tânăra letonă de 20 de ani, recent câștigătoare la Roland Garros, Jelena Ostapenko (locul 12 WTA Live), cu 6-3, 7-5.

Konta o va întâlni așadar în semifinale, joi, la o oră care se anunța ulterior, pe Venus Williams. (Foto gsp).

 

Un răspuns

  1. Am urmarit intreaga partida, de mare clasa, intr-adevar, Simona a excelat cu multe lovituri de exceptie, a condus detasat apoi a fost condusa foarte strans, insa mai este vorba si de acel lucru numit noroc. Pacat, cineva trebuia sa castige, astept sa vad ce va face Muguruza, favorita mea, sper sa ajunga macar in finala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri