Caută
Close this search box.

Ilie Năstase, suspendat de ITF și amendat cu 10.000 de dolari

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, vineri, că Ilie Năstase a fost suspendat până la 31 decembrie 2020 şi amendat cu 10.000 de dolari din cauza comportamentului pe care l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România – Marea Britanie, din luna aprilie.

În consecință, fostul tensimen de top nu va putea să aibă o calitate oficială la ITF si nu va avea acces la nicio competiție în perioada menționată.

Ilie Năstase a fost găsit vinovat de încălcarea mai multor articole din regulamentul Fed Cup în luna aprilie. „Mai exact: Domnul Năstase a făcut un comentariu extrem de inadecvat şi care poate fi interpretat ca rasist cu privire la copilul nenăscut al Serenei Williams. Domnul Năstase i-a făcut avansuri de natură sexuală căpitanului echipei Marii Britanii, Anne Keothavong. Domjul Năstase a făcut comentarii abuzive şi ameninţătoare către un membru acreditat al mass-media. Domnul Năstase a avut comentarii abuzive şi ameninţătoare către oficialii meciului şi membrii echipei Marii Britanii, a refuzat să părăsească terenul şi a perturbat în mod deliberat echipa adversă”, se arată pe site-ul ITF, în care se precizează că Năstase a intrat fără permisiune în vestiarul echipei Marii Britanii.

Ilie Năstase şi Federaţia Română de Tenis pot contesta decizia la un tribunal independent în termen de 21 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri