Caută
Close this search box.

44 de ani de Vacante muzicale la Piatra Neamt

Onor Consiliului Judetean Neamt care sustine traditia Vacantelor muzicale , concept de promovare a culturii inceput in anul 1968!

Numit  initial „Casa raionala a creatiei populare”, apoi „Casa de creatie a judetului neamt”, „Centru pentru conservarea, promovarea si valorificarea creatiei populare”, saptamana anuala de scoala si auditie muzica a devenit din anul 1972 un punct de reper geografic si cultural de mare valoare.

Cea de a 44-a editie a acestor vacante, desfasurata in saptamana 2-8 iulie 2017 are deja titlul de „Vacante internationale” avand invitati nu numai din Romania  – Corul Academic Radio, Ansamblul  folcloric „Cindrelul – Codrii Jinului ” din Sibiu, flautistii Ion Bogdan Stefanescu si Andrei Gologan dar si Orchestra simfonica a Filarmonicii din Chisinau. Cellia Costea este soprana nascuta in Piatra Neamt, cu educatie muzicala si un start din aceste vacante muzicale care are un drum ascendent in cariera internationala si multe premii castigate in parcursul ei profesional. Alaturi de ea, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Razvan Suma, solista Anatolia Sellis, George Natzis, Marcel Pavel, chitaristul Nicu Patoi, percutionistul Vlad Popescu sunt invitati in aceasta editie pentru a sustine concerte si colocvii pentru participantii claselor de muzica sustinute in aceasta saptamana.

Dorim cat mai multe editii si invitati de seama pentru acest Festival, dorim ca generatii de tineri sa se bucure de aceasta saptamana de muzica, ritm, bucurie, exemple de viata, scolarizare si ambitionare catre viitorul lor, dorim pentru intreg publicul spectator sa simta fiecare acord si armonie si mai ales, dorim organizatorilor sa sprijine pe mai departe , cat mai multi ani aceasta iubire catre arta si artisti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri