Caută
Close this search box.

Bucătărie grecească în Parcul IOR din Capitală

Preparate grecești din carne de porc, vită și oaie, fructe de mare, salate și sucuri naturale sau bunătăți românești pot fi găsite la târgul „Festin gastronomic grecesc”, organizat în acest weekend în Parcul IOR din Capitală.

„Ne-am dorit să-i îndemnăm pe oameni să consume preparate mai ușoare din bucătăria grecească. Bucureștenii vor găsi la noi dulciuri, sucuri, limonade, la care se adaugă preparatele din carne, precum souflaki, sheftalia, gyros, tzatziki, dar și moussaka grecească. Vizitatorii vor avea ocazia să-i întâlnească pe specialiștii care prepară toate aceste bunătăți, bucătari români care au lucrat în Grecia și acum au revenit acasă să împărtășească și altora din experiență căpătată acolo”, anunță Adriana Nedelcu, organizatoarea târgului, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că bucureștenii care vor vizita duminică târgul se vor putea bucura și de o surpriză mai aparte — muzică grecească live cu band-ul Turcitu.

Printre preparatele grecești care vor putea fi gustate de vizitatori se numără gyros cu carne de vită sau pui cu legume și sos grecesc, souflaki cu salată verde, sheftalia de oaie și vită, fructe de mare cu roșii și usturoi, supă mediteraneană cu fructe de mare, hamburger cu salată grecească, la care se adaugă preparatele românești — saramură dobrogeană, hamsie, cârnăciori proaspeți sau semiafumați și pastramă de oaie, jambon afumat, ceafă și cotlet de porc, frigărui din ceafă, sarmale sau bulz ciobănesc cu brânză de burduf. Din ofertă nu lipsesc salatele, cartofii prăjiți sau copți ori salatele de murături.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să guste și din dulciurile grecești sau românești ori să se răcorească cu limonadă de pepene, rodii, kiwi, mango, ananas, piersici sau cireșe, sau cu suc de pepene cu gheață făcut pe loc.

Târgul este deschis până duminică, la ora 20,00, intrarea fiind liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri