Bucureştenii ar putea scăpa de teama că, la iarnă, vor rămâne fără căldură în calorifere. Premierul Mihai Tudose vrea urgentarea transferului furnizorului de energie termică – Elcen în subordinea Primăria Capitalei. Mihai Tudose a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare în care Parlmentul să voteze mutarea.

„Este posibil să avem o sesiune extraordinară, pe baza unei sesiuni extraordinare să avem şi noi o şedinţă de guvern suprapusă pentru a rezolva situaţia Elcen-ului. Trebuie lege pentru aşa ceva, ordonanţă de urgenţă şi nu avem abilitarea pentru aşa ceva”, a spus Mihai Tudose, potrivit Digi24.

„Am cerut să rezolvăm problema căldurii din București. Dacă așteptăm septembrie s-ar putea să fie târziu pentru bucureşteni. Cu cât mai repede cu atât mai bine”, a spus premierul.

Sesiunea extraordinară ar putea avea loc în cel mult două săptămâni, în luna august. Guvernul va da o ordonanță de urgență în acest sens, act normativ care trebuie adoptat în Parlament.

Parlamentarii își vor întrerupe astfel vacanțele și se vor întoarce la muncă.

Nu se știe în acest moment dacă vor fi și alte proiecte importante pe ordinea de zi.

„S-ar  putea să  mai fie şi altele, dar acesta în mod cert, ca să rezolvăm problema bucureştenilor”, a spus Tudose.

Premierul Tudose s-a întâlnit, pe 5 iulie, cu primarul general Gabriela Firea şi cu primarii de sector pentru a discuta proiectele pe care municipalitatea trebuie să le implementeze cu sprijinul Guvernului, dând exemplu pachetul de acţiuni al ELCEN care va fi achiziţionat de primărie, implementarea „într-un timp cât mai scurt” a biletului unic RATB-Metrorex sau crearea unui grup de lucru permanent care să urmărească implementarea măsurilor din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

„Am trecut în revistă proiectele pe care Primăria Capitalei trebuie să le implementeze cu sprijin guvernamental. Am discutat cu domnul premier despre faptul că Primăria generală şi-a manifestat intenţia chiar printr-o hotărâre de consiliu general de a achiziţiona la valoare nominală pachetul de acţiuni deţinut de statul român prin Ministerul Energiei al ELCEN. Domnul premier şi-a arătat interesul ca într-o şedinţă viitoare de guvern să se ia această hotărâre. Vom discuta toţi termenii legali”, declara primarul Capitalei, Gabriela Firea.

La rândul său, premierul a spus că problema ELCEN va fi finalizată curând, pentru ca „în iarnă bucureştenii să nu mai aibă probleme din acest punct de vedere”.

Foto: Mediafax

129 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here