Caută
Close this search box.

Toți atacatorii ambasadei Irakului la Kabul au fost lichidați

Atacul împotriva ambasadei Irakului la Kabul, revendicat luni de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), s-a încheiat cu lichidarea tuturor atacatorilor, a anunțat Ministerul de Interne afgan, relatează AFP și Reuters.

‘Atacul s-a încheiat, cei patru atacatori au fost uciși’, a precizat ministerul pe pagina sa de Facebook, la mai mult de patru ore de la începerea atacului, potrivit Agerpres.

Ambasadorul irakian, adjunctul său și personalul ambasadei au fost mutați într-o locație sigură și niciunul dintre angajații ambasadei nu a fost rănit, a precizat ministerul într-un comunicat.

‘Un kamikaze și-a detonat centura explozivă în fața intrării ambasadei irakiene și trei teroriști au fost uciși în timpul luptelor cu forțele speciale de poliție’, se precizează în comunicat.

Aceasta este prima dată când ambasada Irakului la Kabul este atacată, după mai multe atentate împotriva misiunilor străine.

Agenția de propagandă a organizației jihadiste, AMAQ, a anunțat că gruparea Statul Islamic a revendicat atacul de la Kabul asupra ambasadei Irakului.

Ambasada Irakului este situată în apropierea sediului ‘Afghan Public Protection Police forces’ (APPF), un serviciu al Ministerului de Interne înființat pentru protecția clădirilor neoficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri