Caută
Close this search box.

Un funcţionar ANAF a trimis banii pentru copiii autişti în contul unui ONG pentru câini

anaf

Mai mulţi copii cu autism au fost lăsaţi fără bani de Fisc. Un funcţionar ANAF a trimis donaţiile obţinute de o asociaţie pentru copiii cu autism către un ONG pentru câini fără stăpân. În lipsa banilor, copiii riscă să rămână fără tratament.

Georgiana Boian primeşte de doi ani bani din donaţii prin formularul 230 pentru tratamentul copiilor săi, care suferă de autism. Anul acesta, însă, când şi-a verificat contul, a constatat că nu intrase nici un ban.

„O cam pasează (n.r. vina) de la unul la alţii. Trezoreria zice că ăla-i contul pe care l-au primit să fie viraţi, sus, în birouri, zic că banca ar fi de vină că nu şi-a dat seama că era cont greşit, CUI greşit sau că eu aş fi avut unul din formulare scris greşit, pe altă asociaţie”.

După două luni ANAF şi-a recunoscut vina.

„Pe ordinul de plată cu care banii au plecat de la noi s-a trecut denumirea ONG-lui, CUI-ul ONG-ului unde trebuiau să ajungă banii, dar la contul IBAN s-a trecut contul IBAN al unui alt ONG din Bucureşti”, explică Mircea Călin, director al AJFP Timiş.

Cei peste 30.000 de lei au ajuns în contul unei organizaţii neguvernamentale care se ocupă de câinii fără stăpân. Între timp, însă, au cheltuit banii.

Reprezentanţii ONG-ului care a primit din greşeală banii nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia. Între timp însă, în lipsa fondurilor, cei doi copii ar putea fi obligaţi să întrerupă terapia, potrivit digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri