Caută
Close this search box.

Halep în finală, dacă trece și de Muguruza va fi în premieră nr.1 mondial

Moment istoric pentru Simona Halep și tenisul românesc, după victoria strălucită din semifinalele de la Cincinnati Masters, o adevărată demonstrație de tenis cu mai tânăra și puternica Stephens, fostă nr.11 mondial și semifinalistă la Australian Open:

Simona Halep – Sloane Stephens (SUA) 6-2, 6-1

Așadar, după ce ajunge în ultimul act la Cincinnati fără a pierde niciun set, constănțeanca de 25 de ani mai trebuie doar să câștige finala cu Garbine Muguruza (Spania, 23 de ani, nr.6 mondial WTA), recenta laureată de la Wimbledon și învingătoarea categorică a celei care este (încă) lider mondial WTA, Karolina Pliskova (Cehia), cu 6-3, 6-2.

Cu ”sărmana” Sloane Stephens a fost un joc de antrenament, pur și simplu, în care americanca nu a putut nici măcar să răsufle. Ea a fost depășită total la toate capitolele, de un joc al Simonei mai exact și mai determinat, parcă, decât oricând.

Dacă Simona va câștiga finala de duminică, 20 august, va deveni în premieră absolută jucătoarea nr.1 a Lumii. Foto: Libertatea

2 răspunsuri

  1. Daca una dintre tenismenele americane ar fi ajuns in finala impotriva Simonei, si ar fi castigat, puteam zice ca „The Cincinnati Kid” a fost razbunat…Daca Simona ar fi castigat, puteam sa o numim „The Woman”( pentru a fi in ton cu romanul „The Man”), oricum, la acest moment -lucrurile sunt clare- Simona poate fi numita-fara tagada- Doamna tenisului romanesc, chiar daca A pierdut, asta nu inseamna ca nu are mare valoare si ca nu va avea multe alte sanse sa devina nr. 1 Desi cu regret, se pare ca pariul meu(facut cativa ani in urma ) pe Muguruza, a fost correct.

  2. Pentru conformitate:Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 07:03
    Presa italiana iese la atac inainte de Turneul Campioanelor – ce scrie despre Simona HalepFoto: fedcup.com Serena Williams s-a retras de la Turneul Campioanelor, iar incepand cu aceasta saptamana WTA a plasat-o pe Simona Halep pe primul loc in clasamentul WTA Race. Decizia forului mondial este considerata „curioasa” de jurnalistii italieni de la Ok Tennis, care …
    ______________________–––––––_______________________
    (referitor la comentariul trecut despre Serena si Simona).In primul rand este clar ca WTA isi arata muschii(„exercitiu de putere”) in mod discretionar, chiar rasist, iar despre Simona:Nu stiu cine este sfatuitorul Simonei , insa daca facea gestul pe care l-am sugerat(la adresa Serenei Williams), impactul pentru ea personal ar fi fost pozitiv, dar ar fi fost un impact extraordinar asupra imaginii tarii, pentru ca oricine ar fi exclamat :”Iata ca romanii au si bun-simt pot fi si fair play, nu doar hoti, etc., atat la nivel de mase cat si-mai ales-la nivel de conducere de tara. In sfarsit, se facea demonstratia ca „un strop de miere, indulceste un butoi de fiere”, pentru ca asta este impresia pe care o are mapamondul despre Romania, mai ales cand vad ce cloace imputzite sunt in capitala Romaniei, iar tembelul national tace si iar tace…Si -un alt „in sfarsit”- cred ca zarurile au fost aruncate: MUGURUZA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri