Comisia Europeană (CE) a introdus taxe antidumping de până la 28,5% pentru anumite tipuri de oțel rezistente la coroziune din China, transmite Reuters.

Executivul comunitar a efectuat o investigație în numele celor 28 de state membre și a descoperit că firmele chineze au beneficiat de împrumuturi preferențiale pe termen lung de la băncile de stat, de deduceri fiscale și dreptul de a folosi terenurile industriale, potrivit Agerpres.

Decizia CE vine în urma unei plângeri de la Asociația europeană a producătorilor de oțel, Eurofer, printre ai cărei membri se află ArcelorMittal, ThyssenKrupp și Tata Steel Europe.

Importurile de oțel rezistente la coroziune din China au urcat cu 45% anul acesta și reprezintă 51% din totalul importurilor UE pentru acest tip de produse, arată datele băncii de investiții Jefferies.

„Cum Voestalpine, Thyssenkrupp și ArcelorMittal au cea mai mare expunere la oțelul galvanizat (rezistent la coroziune), anunțul CE este un catalizator pozitiv pentru majorarea cotei pe piața internă și a marjei de profit”, apreciază analiștii de la Jefferies.

Comisia Europeană consideră că taxele antidumping sunt necesare pentru a ajuta producătorii din cel puțin 15 state membre.

Taxele antidumping, care variază de la 17,2% până la 28,5%, vor afecta Hesteel Group, Shougang Group, Shagang Group și alte câteva companii.

În iunie, Comisia Europeană a introdus taxe antidumping de până la 35,9% pentru oțelul laminat la cald din China.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.