Toate proprietăţile municipiului Constanţa vor putea fi vândute numai cu aprobarea Consiliului Local, iar plata se va face integral către municipiu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

”O schimbare de principii, de fundament, se referă la modul în care se vor vinde proprietăţile municipiului. Începând de astăzi, toate vânzările vor fi aprobate doar de Consiliul Local. Dispar mandatele speciale pentru RADET, RATC, Confort Urban, ECOSAL etc. Rămân doar cele stabilite prin lege, ANL-uri, Legea 112, dar în rest, orice se vinde doar de către Consiliul Local. El se pronunţă asupra oportunităţii şi asupra condiţiilor de vânzare”, a declarat primarul Constanţei.

El a explicat că aceste vânzări vor fi făcute prin licitaţie, plata urmând să se facă integral.

”Totul se vinde prin licitaţie, iar plata se face integral către municipiu. Nu în rate, nu eşalonat, nu transferând un risc de insolvenţă către oraş”, a spus Făgădău, precizând că de finalizarea vânzărilor se va ocupa o comisie din care vor face parte şi reprezentanţi ai tuturor partidelor din CLM.

”De ducerea la îndeplinire a vânzărilor se va ocupa o comisie formată din 11 oameni, cinci consilieri locali – doi PSD, doi PNL, unul PMP şi şase funcţionari din cadrul aparatului de specialitate al primarului”, a afirmat primarul Constanţei.

De asemenea, Decebal Făgădău a anunţat şi că, prin intermediul unei aplicaţii, constănţenii vor putea să reclame ceea ce nu funcţionează în oraş, precizând că cetăţenii vor şi primi răspuns la aceste sesizări.

”Am planificat deja şi pe 1 octombrie vom lansa o aplicaţie gen civic alert, o aplicaţie prin care fiecare constănţean va putea reclama ceea ce nu funcţionează. În primă etapă doar pe anumite categorii de probleme, pentru că în background trebuie să asigurăm şi instrumentele de rezolvare a problemei şi de transmitere a unui feedback, dacă problema s-a rezolvat, dacă e în curs de rezolvare, nu să mai dăm doar un număr de înregistrare şi să uităm de el cu anii”, a spus edilul, potrivit Mediafax.

 

61 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 7 =