Caută
Close this search box.

Donald Trump face apel la „iubire” între americani după Charlottesville

Donald Trump, a lansat luni seară un apel la unitate între „toți cetățenii” Statelor Unite, la peste o săptămână după evenimentele de la Charlottesville, unde un simpatizant neonazist a ucis o manifestantă antirasistă, relatează AFP.

Președintele american s-a aflat în centru unei polemici foarte aprinse pentru că nu i-a condamnat clar pe militanții de extremă dreaptă pe care i-a învinovățit la fel ca pe militanții antirasiști. El a afirmat, la câteva zile după violențele din Virginia, că responsabilitatea se află de ambele părți.

„Dragostea pentru America cere să îi iubim pe toți cetățenii săi. Când ne deschidem inimile, nu există loc pentru intoleranță și nici o toleranță pentru ură”, a declarat președintele american în cursul unui discurs despre strategia sa în Afganistan, ținut de la baza militară Fort Myer, în apropiere de Washington.

„Dacă un cetățean este victima unei nedreptăți, noi toți suntem victimele acesteia”, a continuat el.

La aproape două săptămâni după fapte, care au scos în evidență profundele diviziuni din rândul societății americane în special în privința rasismului, emoția și valul de condamnări nu s-au liniștit în Statele Unite.

O femeie a fost ucisă, iar alte 19 persoane au fost rănite când un susținător al supremației rasei albe a intrat cu mașina în contramanifestația din orașul universitar situat în Estul american.

Sursa foto: AP News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri