Caută
Close this search box.

Pe Broadway s-au stins luminile, un omagiu pentru regretatul Sam Shepard

Afișele luminoase de pe Broadway vor fi stinse timp de un minut miercuri seara, în memoria regretatului Sam Shepard, care a murit săptămâna trecută ca urmare a complicațiilor bolii neuronale de care suferea, relatează EFE.

Broadway League a anunțat că teatrele din New York își vor stinge afișele luminoase miercuri la 19:45 ora locală (23:45 GMT), în semn de doliu pentru moartea celebrului dramaturg și actor.

Lumea teatrului continuă astfel o tradiție care, potrivit experților, a început în 1952 după decesul cunoscutei actrițe de musical-uri Gertrude Lawrence, relatează Agerpres.

Prin acest gest, lumea teatrului vrea să aducă un omagiu contribuției lui Sam Shepard care a câștigat în 1979 un premiu Pulitzer pentru piesa lui ‘Buried Child’.

„Sam Shepard a fost un narator prolific, creator al unei opere provocatoare, fascinantă și reflectivă pentru Broadway, circuitul teatral alternativ și cinematografie”, a asigurat Charlotte St. Martin, președinta Broadway League într-un comunicat.

Shepard, dramaturg și actor, a murit la 27 iulie, la 73 de ani, ca urmare a complicațiilor sclerozei laterale amiotrofice de care suferea. Acest anunț se alătură multiplelor gesturi de condoleanțe ale celor din lumea spectacolului dedicate regretatului actor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri