Caută
Close this search box.

0-1 cu Muntenegru: suntem rușinea rușinii și ciuca bătăilor în cel mai important sport al Planetei

Așa cum mulți se așteptau deja, selecționata României condusă de germanul Cristoph Daum a clacat total în preliminariile CM de fotbal din 2018, turneu final găzduit de Rusia. Acum nu mai avem nici măcar șanse pur matematice. Până și aritmetica ne-a izgonit din calculele ei.

Aseară, la Podgorica, coșmarul a arătat cam așa:

Muntenegru – România 1-0 (0-0), gol marcat de Jovetic, în min.75.

Nu mai e nimic de adăugat. Doar o tăcere totală, sau ceva legat de insiprația ”divină” a celor de la FR Fotbal de a-l fi adus pe Daum la Națională. Se știe și a cui a fost ideea, dar prea puțin mai contează acum. Ceea ce contează cu adevărat este că noi, România, NU AM CONTAT ABSOLUT DELOC ÎN ADEVĂRATA LUPTĂ PENTRU CALIFICARE.

Acum, la turneul final se califică 32 de echipe, ăn număr dublu față de anul 1970, dar România nu mai există.

Pe vremea antrenorului Angelo Niculescu, a lui Cornel Dinu, Mircea Lucescu, Florea Dumitrache sau Radu Nunweiller, ne calificam fără probleme (dintr-o grupă cu Portugalia lui Eusebio) între primele 16 echipe ale Lumii, la ”Mondialul” din Mexic, 1970. Și pierdeam la MARE LUPTĂ, 2-3, cu echipa lui Pele, legendara Brazilie, cea care avea să fie campioana mondială a acelui an și a următorilor 4 ani. Dar, desigur, pe atunci trăiam sub dictatură și tiranie, așa că performanțele în fotbal – și în multe alte ”domenii” – nu se mai ”pun”.

Din 1998, adică de aproape 20 de ani, nu a mai participat România la un turneu final de Campionat Mondial (de fotbal). Iar asta, în pofida condițiilor strălucite – a se citi sute de mii și milioane de euro – oferite echipelor și sportivilor din fotbalul românesc. Sau patronilor, cu care ne-a cadorisit infailibila economie de piață. Pentru a 5-a oară consecutiv, așadar, vom urmări ”Mondialul” doar la televizor. Pentru comparație, între 1990 și 1998 am fost la trei Campionate Mondiale din tot atâtea posibile, în decurs de 8 ani.

Cert este că am ajuns ciuca bătăilor și rușinea rușinii în cel mai important sport de echipă. Și nu numai. Iar asta nu doare pe nimeni, atâta vreme cât avem – în euro – mii de milionari de carton, iar lumea (crede că) o duce bine.

De fapt, am ajuns, fără să băgăm de seamă, de râsul Lumii. Suntem între cele mai jalnice națiuni ale Planetei la fotbal. Dar parcă numai la fotbal ! Și ??? Mai contează asta pentru cineva, cumva ? Foto : România TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri