Parcă nu se mai sfârșesc atenționările specialiștilor cu privire la starea vremii. Ultima avertizare a meteorologilor este codul portocaliu de furtună pentru județele Dâmbovița, Prahova, Vrancea, Buzău și Bacău. Avertizarea intră în vigoare miercuri, 20 septembrie, începând cu ora 16.00, și va dura până joi, 21 septembrie, ora 6.00.

Instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp, avertizează meteorologii.

În București, intervalul critic va fi de miercuri de la ora 20 până joi, la ora la 3 dimineaţa. Autoritățile locale au anunțat că școlile din Capitală vor fi închise începând cu ora 17.00.

O altă preocupare a edililor sunt panourile şi copacii care ar putea fi doborâţi de vânt. S-au cerut verificări, inclusiv pentru stâlpii de electricitate.

Conform ANM, în Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.

Avertizarea este valabilă până joi, ora 21.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.