Șeful statului Klaus Iohannis este de părere educația trebuie să fie nucleul societății românești, punctând că, din păcate, realitatea sistemului educațional este în continuare îngrijorătoare.

„Pentru mine, educația trebuie să fie nucleul societății românești și, pentru ca aceasta să poată progresa, este nevoie de un sistem de valori solid, o cultură a succesului bazată pe muncă, performanță, talent, onestitate și integritate, dar și de guvernanți care să își dorească toate aceste lucruri. Din păcate, realitatea sistemului educațional din România este în continuare îngrijorătoare și nu putem spune că astăzi el oferă șanse egale tuturor”, a spus Iohannis, la evenimentul „United Way Roundtable On Philanthropy”, care se desfășoară la București.

El a afirmat că proiectul ‘România Educată’ este instrumentul care va furniza soluții predictibile și durabile la o serie de probleme actuale.

„Am convingerea însă că proiectul ‘România Educată’ va reuși să furnizeze o abordare integratoare, complexă și coerentă, care să trateze rădăcina problemelor din sistem”, a arătat Iohannis.

 

82 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =