Caută
Close this search box.

Cristian Borcea nu i-a convins pe judecători și rămâne în închisoare

Cristian Borcea rămâne în închisoare, a decis luni Tribunalul Ilfov, după ce prima instanţă stabilise că acesta poate fi eliberat condiţionat. Fostul acţionar Dinamo a executat trei din cei şase ani şi patru luni de închisoare pe care i-a primit sentinţă în dosarul Transferurilor. Fostul director executiv al FC Dinamo le-a solicitat magistraţilor să-l elibereze condiţionat pentru a putea fi alături de cei şapte copii ai săi.

Magistraţii Tribunalului Ilfov au admis, luni, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi au respins propunerea de liberare condiţionată a lui Cristian Borcea.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă şi vine după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis, la începutul lunii octombrie, liberarea condiţionată a lui Cristian Borcea.

Instanţa a mai decis că fostul director executiv al FC Dinamo poate cere din nou eliberarea condiţionată pe 23 aprilie 2018.

La termenul de luni de la Tribunalul Ilfov, procurorul DNA a arătat că faptul că fostul director executiv al FC Dinamo a respectat condiţiile de încarcerare intră în normalitate, precizând că Borcea a dat dovadă „de o continuă preocupare în legătură cu răspunderea penală”, a mituit un judecător, a scris două lucrări ştiinţifice în 60 de zile, un termen scurt şi „a învăţat în detenţie cum să exploateze lacunele legislative”.

Pe de altă parte, apărătorul lui Cristian Borcea a argumentat în faţa judecătorilor că dinamovistul s-a documentat un an şi jumătate pentru lucrările ştiinţifice scrise, respectiv „Am fost preşedintele unui vis, Dinamo Bucureşti” şi ” Aspecte din activitatea organizatorică şi de performanţă a tinerilor fotbalişti din centrul de copii şi juniori Dinamo Bucureşti”, a fost stăruitor în muncă, a muncit neîntrerupt şi a avut un comportament impecabil, ţinând permanent legătura cu familia lui.

Totodată, avocatul a arătat că prejudiciul a fost achitat în prima lună după condamnare, ceea ce reprezintă practic o dovadă a asumării faptelor, Cristian Borcea plătind inclusiv sumele de răspundere în solidar, adică 10 milioane de lei.

Cristian Borcea a spus în faţa judecătorilor că vrea să fie alături de cei şapte copii ai săi.

„Regret faptele. Sunt adevărate, le regret foarte mult şi îmi pare rău că mi-am expus familia la ce am făcut. S- a redus pedeapsa cu opt luni. (…) Nu am nimic de reproşat ANP. Vă rog să-mi daţi ocazia să merg lângă copiii mei”, a spus Cristian Borcea, în faţa magistraţilor.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis, la începutul lunii octombrie, liberarea condiţionată a lui Cristian Borcea deoarece acesta a fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temeinice de îndreptare, implicându-se activ în programele de reinserţie socială, se arată în motivarea magistraţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri