Caută
Close this search box.

Se deschide Târgul de Sfântul Dumitru la Muzeul Satului

Un târg cu produse tradiționale românești ce reunește meșteri populari din întreaga țară va fi organizat, de joi până duminică, de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Dumitru, protectorul spiritual al instituției muzeale.

Sfântul Dumitru la Muzeul Satului

Sâmbătă, un eveniment special îi așteaptă pe vizitatori. În zi de târg, dar şi zi de nunţi, vor putea afla, la Casa din Rădeşti, Galași, cum se desfăşura o nuntă pe vremuri. De la ora 12.00, povestea casei din Rădeşti va fi rostită de Victoriţa Ciubotaru, iar nunta va fi ”interpretată” de actorii Vera Linguraru, Voicu Hetel – Teatrul Ion Creangă – Bucureşti.

Exact în urmă cu un an, la deschiderea satului nou din Muzeul Satului, la resfințirea bisericii Turea. Foto: Facebook/Paula Stanciu Popoiu

Și surprizele sunt nenumărate!

Potrivit Muzeului Satului, evenimentul are ca scop atât refacerea atmosferei vechilor târguri care aveau loc în preajma marilor sărbători religioase, cât și promovarea artei tradiționale românești.

„Vizitatorii vor avea ocazia să admire arta meșterilor populari care dau viață lutului, lemnului, ce presupune tehnica încondeierii ouălor sau realizarea de măști pentru apropiatele sărbători de iarnă. Totodată, cei interesați pot participa la atelierele de creație deschise cu această ocazie: olărit, țesut, opincărit, pictură de icoane pe sticlă, podoabe populare”, precizează organizatorul.

În cadrul târgului, cu ocazia Centenarului formării statului național unitar român, va fi lansat volumul „Familia țărănească în România. Un secol de fotografie”, în prezența academicianului Sabina Ispas și a dr. Ion Ghinoiu.

Programul include și piese de teatru, expoziții de fotografie, spectacole de dansuri și cântece românești, dar și din folclorul minorităților etnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri