Caută
Close this search box.

Kovesi refuză a patra oară să se prezinte în fața comisiei parlamentare

kovesi

Laura Codruța Kovesi refuză a patra oară să se prezinte în fața Comisiei parlamentare care analizează organizarea alegerilor parlamentare din 2009. În răspunsul către comisie, Kovesi precizează încă o dată că nu deține informații sau documente care să-i ajute pe parlamentari să clarifice evenimentele care fac obiectul cercetării.

Șefa DNA a fost invitată, luni, din nou în fața comisiei speciale, după ce Curtea Constituțională a decis că toți cei chemați trebuie să se prezinte la audieri, arată TVR.

„Audierea doamnei Kovesi va avea loc, în principiu, având în vedere că audierea domnul Videanu este deja stabilită pentru miercuri dimineață, cred că tot miercuri dimineață, în jurul orei 9,00 — 9,30, vom face această invitație”, a spus președintele comisiei de anchetă, Oana Florea, la Palatul Parlamentului.

Întrebată dacă, după părerea ei, șefa DNA va onora această a patra invitație, Florea a spus că nu are idei preconcepute.

Scrisoarea șefei DNA către Parlamentul României:

Stimată doamnă președinte,

Reiterez convingerea că obiectul de activitate al Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial constă „în analiza și clarificarea unor situații de fapt, a unor aspecte sau fenomene sociale relevante, justificat de interesul public de cunoaște anumite realități cu reverberații în plan social, juridic sau politic”,

Sens în care vă aduc la cunoștință că nu dețin „informații și/sau documente necesare clarificării împrejurărilor și cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare”.

Cu deosebită considerație,

Laura Codruţa KÖVESI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri